İstanbul'da set çalışanı Çetin Kaya'nın polis kurşunuyla öldürülmesinde tutuklama... Tutuklanan polis memurunun ifadesi ortaya çıktı; işte olay yerinden ilk görüntüler

İstanbul Kadıköy'de set çalışanı Çetin Kaya'nın ölümüne neden olan polis memuru tutuklandı. Olay yerinden görüntüler ve tutuklanan polis memurunun ifadesi ortaya çıktı. Polis, S.E.’nin ifadesinde "Bir elini kelepçelemiştik, boşta kalan eliyle benim silahıma hamle yapmaya çalıştı. O esnada da silah patladı." dediği öğrenildi. Kaya ailesinin avukatı Orçun Fide canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da set çalışanı Çetin Kaya'nın polis kurşunuyla öldürülmesinde tutuklama... Tutuklanan polis memurunun ifadesi ortaya çıktı; işte olay yerinden ilk görüntüler

Olay, 29 Kasım günü 22.00 sıralarında Kadıköy Göztepe Fahrettin Kerim Gökçay Caddesi’nde meydana geldi. İstanbul Valiliği'nin olayla ilgili açıklamasında, "Göztepe Mahallesi'nde uygulama yapan ekibimizin ‘dur’ ihtarına uymayan şüpheli, bir araç takibe alınmıştır. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde önü kesilmek suretiyle durdurulan araçta bulunanlardan E.Ç. yaya olarak firar etmiştir. Sürücü Çetin Kaya ise yakalama işlemi sırasında görevli personele mukavemette bulunmuş, o esnada polis memurunun elindeki silahın ateş alması sonucu vurularak, olay yerinde hayatını kaybetmiştir" denildi. Açıklamada, E.Ç.'nin daha sonra yakalandığı üzerinden ise 15 paket uyuşturucu madde, araçta yapılan aramada ise 2 fişek halinde uyuşturucu madde ve telsiz ele geçirildiği ifade edildi. Konuyla ilgili savcılığın adli, valiliğin idari tahkikat başlatarak polis memuru S.E.’nin görevinden uzaklaştırıldığı vurgulandı.

İstanbul'da set çalışanı Çetin Kaya'nın polis kurşunuyla öldürülmesinde tutuklama... Tutuklanan polis memurunun ifadesi ortaya çıktı; işte olay yerinden ilk görüntüler

"OLAY TAKSİRLE OLDU"

Olaya ilişkin gözaltına alınan polis memuru S.E. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Şüpheli S.E.’nin savcılık ifadesinde durdukları otomobildeki kişinin uyuşturucu kullandığını, yolcu koltuğundaki kişinin olay yerinden kaçtığını ve otomobili kullanan Çetin Kaya’nın ise kelepçeleneceği sırada kendilerine karşı koymaya çalıştığını iddia etti. Şüpheli S.E.’nin "Bir elini kelepçelemiştik, boşta kalan eliyle benim silahıma hamle yapmaya çalıştı. O esnada da silah patladı. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, olay taksirle oldu" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

Savcılık, ifadesinin ardından şüpheli S.E.’yi "Kasten öldürme" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli S.E.'yi, "Kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi. S.E. cezaevine gönderildi.

Kaya'nın arkadaşları, sosyal medyadan açıklama yaparak olaya tanık olan kişilere seslendi.

Açıklamada, Göztepe'de polis kurşunuyla yaşamını yitiren Çetin Kaya'nın öldürüldüğü anlara tanık olan kişilerin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmaları istendi. İrtibat numarası da verilen çağrıda, "Tanık olan kişilerin, 533 353 02 32 numaralı telefondan tarafımızla irtibat kurmalarını rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Kaya’nın cenazesi dün Sarıgazi Cemevi’nden sinema sektöründe çalışan arkadaşları, oyuncular ve yönetmenler tarafından defnedilmek üzere memleketi Sivas’a uğurlandı.

İstanbul'da set çalışanı Çetin Kaya'nın polis kurşunuyla öldürülmesinde tutuklama... Tutuklanan polis memurunun ifadesi ortaya çıktı; işte olay yerinden ilk görüntüler - Resim : 2

Çetin Kaya

KAYA AİLESİNİN AVULATI KONUŞTU

Kaya ailesinin avukatı Orçun Fide, kararın ardından KRT TV'ye açıklamalarda bulundu.

Fide'nin açıklamaları şöyle:

Polisin anlattığı şekliyle polis, arabadan indirmeye çalışırken Çetin Kaya'nın bir elinin kelepçeleli olduğu ve diğer eliyle de polisin silahına hamle yaptığı yönünde. Fakat biz olay yerinden aldığımız görüntülerden ve dışarıdan alldığımız bilgilerden olayın bu şekilde gerçekleşmediği kanaatindeyiz.

Çünkü bir tutuklama sebebi olabilmesi için öncelikle suçun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesinin olması lazım, yani bu suçun işlendiğinin kuvvetle muhtemel olması lazım ki bir kişi tutuklansın. Savcılık makamlığı ve suç ceza hakimliği de bizimle aynı kanaaatte olacak ki, dosyamızda da aynen bu şekilde olmuş. Polis tarafından anlatılan beyana itibar edilmediğini görüyoruz dosyada.

Şu an mobese kayıtlarına erişebilmemiz mümkün değil, çünkü dosya memur suçları savcılığına gönderildi. Dolayısıyla şu an dosyanın daha savcısı tam olarak belli olmadığı için kayıt cihazlarının görüntüleri maalesef elimizde yok.

MOBESELER DEVRE DIŞI MIYDI?

Olay anında MOBESE kameralarının devre dışı olduğu yönündeki iddiaları da cevaplayan Fide, "Buna ilişkin şu anda dosyada bir kayıt yok, şu an için net değil" dedi.

'VALİLİĞİN AÇIKLAMASI ALELACELE BİR AÇIKLAMA'

İstanbul Valiliği'nin olayla ilgili yaptığı açıklamayla ilgili konuşan Fide, valiliğin açıklamasının olayla ilgili hiçbir şey netleşmeden, alelacele yapılmış bir açıklama olduğunu ifade etti.

O GÜN NELER YAŞANDI?

Fide, olay anında yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, tutanaklara göre Kaya'nın aracı ile polis ekipleri arasında bir kovalamaca yaşandığı, sonrasında aracın durdurulduğu, ardından Kaya'nın araçtan indirilip ters kelepçe ile gözaltına alınmaya çalışılırken veya başka iddialara göre ters kelepçelendikten sonra polis kurşunuyla öldürüldüğünü belirtti.

Fide, yaptığı açıklamalara ek olarak davanın takibine ilişkin dosyanın gönderildiği memur suçları savcısının belli olmasını beklediklerini ve sürecin daima arkasında olacaklarını söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin