İstanbul'da sel. Abdulkadir Selvi'den Ekrem İmamoğlu için sert eleştiri: Felaket anında şehrinin başında olmayan, vatandaşın yanında olmayan belediye başkanı olur mu?"

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul'daki sel ile ilgili İBB Başkanı İmamoğlu'na yüklendi. Haramidere'nin iki yıl önce de taştığını hatırlatan Selvi, "İmamoğlu 2 yıl önce verdiği sözü yerine getirse bugün yaşananlar yaşanmayacaktı. Bugün tedbir alınmazsa yarın bu kadar az bir bedelle atlatamayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da sel. Abdulkadir Selvi'den Ekrem İmamoğlu için sert eleştiri: Felaket anında şehrinin başında olmayan, vatandaşın yanında olmayan belediye başkanı olur mu?"

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul'daki sel ile ilgili İBB Başkanı İmamoğlu'na yüklendi. Haramidere'nin iki yıl önce de taştığını hatırlatan Selvi, "İmamoğlu 2 yıl önce verdiği sözü yerine getirse bugün yaşananlar yaşanmayacaktı. Bugün tedbir alınmazsa yarın bu kadar az bir bedelle atlatamayabiliriz." ifadelerini kullandı. İşte Selvi'nin yazısından konuyla ilgili bölüm:

BİR DAKİKA BİLE ZAMAN KAYBEDİLMEMELİ

"Haramidere 2 yıl önce de aynı yerden taşmış. Pınar Mahallesi ile Yeşilkent Mahallesi’nin kesiştiği noktada. 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bölgede inceleme yapmış, derenin ıslah edileceği sözünü vermişti. İSKİ’nin sorumluluğunda olan bir bölge. İhale yapılmış. Ama kısa bir süre önce iptal edilmiş. Yapılan bir şey yok. Sadece Haramidere’nin kenarındaki giriş kat ve giriş altındaki işyerleri ve dairelerde uyarıların da etkisiyle can kaybı olmadan atlattık. Ama ciddi bir maddi hasar söz konusu. Her zaman maddi hasarla kurtulamayabiliriz. Bir dakika bile zaman kaybetmeden çözüm bulunması gerekiyor. İmamoğlu 2 yıl önce verdiği sözü yerine getirse bugün yaşananlar yaşanmayacaktı. Bugün tedbir alınmazsa yarın bu kadar az bir bedelle atlatamayabiliriz."

ÜS BÖLGESİNDEN SEL BÖLGESİNE

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabahın erken saatlerinde Esenyurt’taydı. Ayağına çizmeyi geçirdi. Bölgede incelemelerde bulundu. Selden zarar gören vatandaşlar felaket anında karşılarında devletin bakanını gördü. Onların dertlerini dinledi, selden zarar görenlere yardım edileceğini açıkladı.

Süleyman Soylu bir gün önce Hakkâri’deydi. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da üs bölgelerimizdeydi. Bayram namazını Mehmetçikle birlikte 3 bin 352 rakımlı üs bölgesinde kıldı. Süleyman Soylu, Hakkâri’deki üs bölgesinden gelip sabah Esenyurt’ta sel felaketine maruz kalmış olan vatandaşlarımızın yanındaydı.

İMAMOĞLU FETHİYE’DE

Peki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu neredeydi? İstanbul’un belediye başkanı Soylu değil İmamoğlu. Öncelikli olarak Ekrem İmamoğlu’nun Esenyurt’ta olması beklenirdi. Hatta geceyi kriz merkezinde geçirip kurtarma çalışmalarını koordine etmesi gerekiyordu. Ama İmamoğlu’nun Muğla’nın ünlü tatil bölgesi Fethiye’ye bağlı Uzunyurt’ta tatilde olduğu ortaya çıktı. Esenyurt’u sel bastı. İmamoğlu keyfini bozmadı, tatilini sürdürdü. Belediye başkanı tatil yapamaz mı? Yapar. Ama her şeyin bir zamanı var. Sel gelmiş. Bir gün önceden İstanbul Valiliği ve AFAD, İstanbullulara sürekli olarak uyarılarda bulunmuş. Ama Ekrem İmamoğlu, uçakla 1 saat mesafeden gelip şehrine sahip çıkmak yerine tatil keyfine devam ediyor. İstanbul’a sel gelmiş ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ortalarda yok. Felaket anında şehrinin başında olmayan, vatandaşın yanında olmayan belediye başkanı olur mu?"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin