Şiddetli yağış İstanbul'u esir aldı; yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı! AKOM'dan uyarı üstüne uyarı geliyor

Haftanın ilk günü işe giden İstanbulluları yağmur vurdu. Boğaz'a yakın bölgelerde şiddetli sağanak görüldü. Özellikle Şişli ve Mecidiyeköy çevresinde yağış yoğun bir şekilde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Şiddetli yağış İstanbul'u esir aldı; yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı! AKOM'dan uyarı üstüne uyarı geliyor

Haftanın ilk günü işe giden İstanbulluları yağmur vurdu. Boğaz'a yakın bölgelerde şiddetli sağanak görüldü. Özellikle Şişli ve Mecidiyeköy çevresinde yağış yoğun bir şekilde başladı.

İstanbul'da Boğaz çevresindeki bazı ilçelerde yağmur yağışı başladı. Haftanın ilk günü işe giden İstanbullular yağış nedeniyle zorlanırken, yollarda oluşan su birikintileri ise sürücüleri olumsuz yönde etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un yanı sıra birçok il için yağış uyarısında bulunmuştu. İstanbul'da sabah saatlerinde boğaz çevresindeki bazı ilçelerde yağmur yağışı başladı. Sarıyer, Beykoz ve Şişli ilçelerinde etkili olduğu görülen yağış nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler güçlük çekti.

KENTİ ESİR ALDI

Yağış Anadolu yakasında Sarıyer, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir'de etkili oluyor. Yağışın nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda yoğunluk yaşanırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa'ya geçişlerde yoğunluk oluştu. D-100 Karayolu Kartal-Maltepe ile Bostancı-Göztepe arasında, TEM Otoyolu'nda ise Sultanbeyli ile Çamlıca gişeleri arasında sürücüler yağış nedeniyle çok yavaş ilerliyor.

Şiddetli yağış İstanbul'u esir aldı; yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı! AKOM'dan uyarı üstüne uyarı geliyor

Avrupa yakasında sağanak sabah saatlerinde özellikle Beykoz ilçesinde etkili oldu. Yağışın etkisiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu mevkileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu yaşandı. Kent genelinde yağışın etkisiyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 10.06 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu oranı yüzde 54 ölçüldü.

Şiddetli yağış İstanbul'u esir aldı; yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı! AKOM'dan uyarı üstüne uyarı geliyor - Resim : 2

BEYKOZ'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Beykoz'da yağışın ardından istinat duvarı çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi.

Şiddetli yağış İstanbul'u esir aldı; yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı! AKOM'dan uyarı üstüne uyarı geliyor - Resim : 3

1 kişinin göçük altında kaldığı belirtiliyor. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

Beykoz'da istinat duvarının altında kalan işçi kurtarıldı.

BEYKOZ'DA SPOR SALONUNUN DA ÇATISI ÇÖKTÜ 

 Beykoz'da kuvvetli yağış spor salonunun çatısının çökmesine neden oldu.

Beykoz'da bir siteye ait spor salonuna çatısı, sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışa dayanamayarak çöktü. Çökme anında spor salonunda bulanan eğitmen ve öğrenciler panik yaşadı. Çöken çatının parçaları, spor salonun içerisinde bulunan havuza  düştü. 

 METRO İSTANBUL'DA BAZI SEFERLER İPTAL

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada "TF2 Eyüp-Piyer Loti ve TF1 Maçka-Taşkışla teleferik hatları hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. Anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

HAVA ULAŞIMINA YAĞMUR ENGELİ

İstanbul'da etkili olan yağmur ve CB (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

Şiddetli yağış İstanbul'u esir aldı; yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı! AKOM'dan uyarı üstüne uyarı geliyor - Resim : 4

İstanbul'da şiddetli yağmur nedeniyle Pegasus Havayolları'na ait Tel Aviv-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapamadı. Havada tur atan ve yakıt kritiğine giren uçak Çanakkale Havalimanı'na yönlendirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle iniş için sıra bekleyen çok sayıda uçak havada tur atmak zorunda kaldı. Uçakların yakıt kritiğine girmemesi için 09.28-10.20 saatleri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçaklara öncelik verilirken, kalkış seferlerinde ise yarım saatlik gecikmeler meydana geldi.

 METEOROLOJİ VE AKOM'DAN UYARILAR 

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) da bugün için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin