İstanbul'da pazar günü kıyamet kopacak! Meteoroloji uzmanı 'Hazırlanın tarihe tanıklık edeceğiz' sözleriyle duyurdu birinci ve ikinci köprü için hasar uyarısı yaptı. İstanbul'a görülmemiş fırtına geliyor

Hafta sonu ve özellikle pazar günü için İstanbul'da fırtına ve yağış uyarısında bulunan Meteoroloji ve AFAD'dan sonra meteoroloji uzmanı Ökten de acil uyarı yaptı. 48 saat aralıksız yağış başlıyor diyen Kerem Ökten, "tarihe tanıklık edebiliriz hazırlanın" dedi ve İstanbul'daki ikinci ve üçüncü köprülerdeki tehlikeye dikkat çekti. Öktem, ayrıca İstanbul havalimanı için de uyarıda bulundu. İşte Marmara'da beklenen acil durum raporu...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da pazar günü kıyamet kopacak! Meteoroloji uzmanı 'Hazırlanın tarihe tanıklık edeceğiz' sözleriyle duyurdu birinci ve ikinci köprü için hasar uyarısı yaptı. İstanbul'a görülmemiş fırtına geliyor

Marmara bölgesine hafta sonu fırtına uyarısı yapılırken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Bir uyarı da meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den geldi. İstanbul'da ikinci ve üçüncü köprülere dikkatli olunması gerektiğini söyledi ve halatların güçlendirilmesi gerektiğini açıkladı. Ökten, İstanbul havalimanına dikkat çekti ve İngilizlerin de pazar günü için İstanbul uyarısı yaptığını açıkladı....

İşte tüm gelişmeler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Öte yandan Meteoroloji'nin cumartesi günü paylaştığı haritada ise yurdun neredeyse tamamında sağanak, kar, fırtına bekleniyor. Meteoroloji yarın Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Hatay, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Van ve Şırnak için sarı uyarıda bulundu.

AKOM'DAN DA UYARI GELDİ 

Meteoroloji'nin ardından AKOM'dan da uyarı geldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geldiğini, sıcaklıkların da fırtına ile birlikte 8-10 derecelere düşeceğini duyurdu. İBB AKOM verilerine göre, İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemi giriş yapacak. Sistemin etkisi ile rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren Lodos yönünden, Pazar erken saatlerden itibaren ise Karayelden, kuzey bölgelerde kısa süreli hamlelerle tam fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

Açıklamada, “Kuzeyin soğuk havasını hızlı bir şekilde bölgeye taşıyan sistem nedeniyle Cumartesi akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklarda 8-10 derecelere kadar ani düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli sağanak yağmur, Cumartesi 06.00 ile Pazar 20.00 arası beklenirken, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Cumartesi 10.00 ile Pazar 20.00 arası esmesi öngörülüyor" denildi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ DE TURUNCU KODLA UYARI YAPTI

İstanbul Valiliği yarın başlayarak pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek kuvvetli yağışla ilgili uyarıda bulundu.

Turuncu kodla yapılan uyarıda, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; İstanbul'da cumartesi günü sabah saatlerinden, pazar öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı tahmin edilmektedir. Su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

KEREM ÖKTEN DE ACİL UYARIDA BULUNDU

Sosyal medya üzerinden hava durumu paylaşımları yapan Kerem Ökten de Marmara Bölgesi için acil uyarıda bulundu boğaz köprülerine dikkat edilmesini istedi.

"Evet. Muhteşem hafta sonu başlıyor. Bu gece cephe sistemi Ülkemize geliyor. Yağmur, şimşek, kar, fırtına, soğuk vs. hepsi var. Aralıksız takip yapacağız. Bu hafta sonu bana uyku yok. Sizler de bana takılın ve tüm dertlerinizi unutun..." diyen Ökten, İkinci ve Üçüncü köprü arasında hasar riskinin olduğunu iddia etti ve köprü halatlarının güçlendirilmesini isteyerek İstanbul havalimanın da alarma geçilmesi gerektiğini söyledi.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ İÇİN HALAT UYARISI

Ökten, "Afet Tehlikesi! İstanbul'un Karadeniz'e yakın ilçelerinde Pazar günü 2004'ten bile daha güçlü bir fırtına bekleniyor. Anlık hamleler Kasırga hızında. Üçüncü köprü ile ikinci köprü arasında hasar riski var. Köprü halatları da güçlendirilmeli. İstanbul havalimanı alarma geçmeli..." ifadesini kullandı.

İstanbul'da pazar günü kıyamet kopacak! Meteoroloji uzmanı 'Hazırlanın tarihe tanıklık edeceğiz' sözleriyle duyurdu birinci ve ikinci köprü için hasar uyarısı yaptı. İstanbul'a görülmemiş fırtına geliyor

"Pazar günü İstanbul'un Karadeniz açıklarında 7 metrelik dalgalar bekleniyor..." diyen Ökten, AFAD'ın cumartesi uyarısına da tepki gösterdi ve "Afad niye böyle yapıyor? Yarın İstanbul'a tam fırtına uyarısı vermesi hata. Yarın rüzgar o kadar etkili olmayınca; vatandaşlar Pazar günkü fırtınayı önemsemeyebilir. Yarın kara İstanbul'unda tehlikeli bir rüzgar yok. Pazar günü risk var... Meteorolojik uyarı yanlış..." dedi.

48 SAAT ARALIKSIZ YAĞIŞ BAŞLIYOR

"İstanbul'da 48 saatlik aralıksız yağış başlıyor. Gece yağış şehre varır. Sabah kuvvetli. Özellikle sabah - öğlen arasına dikkat. Pazar günü unutulmaz bir fırtına kopacak gibi görünüyor. Özellikle şehrin kuzeyinde 2004'ü geçecek bir fırtına." ifadesini kullanan Kerem Ökten, "Bakalım İstanbul 1936, 1973 ve 2004'ten sonra tarihe geçecek bir fırtınayı yaşayacak mı? Tarihe tanıklık edebiliriz. Hazırlanın..." dedi.

İstanbul'da pazar günü kıyamet kopacak! Meteoroloji uzmanı 'Hazırlanın tarihe tanıklık edeceğiz' sözleriyle duyurdu birinci ve ikinci köprü için hasar uyarısı yaptı. İstanbul'a görülmemiş fırtına geliyor - Resim : 2

İNGİLTERE VE FRANSA MODELLERİ DE UYARDI

Bu haritayı gösteren Kerem Ökten, "İngilizlerden de uyarı geldi. Ukmo şehir içine kadar 120 km hızda rüzgar bekliyor" dedi ve "Fransa modeli Pazar sabahı için İstanbul'a tipi şeklinde kar verdi..." uyarısı yaptı.

Ökten, "980 mb derinlik Pazar günü İstanbul'un tepesinde bir kara bela olacak. 980 mb ne demek. 2004 fırtınası 985 mb idi. Pazar günkü siklon 5 mb daha derin. Daha güçlü... O kadar çok meteorolojik gelişme var ki, 22 Kasım ve özellikle 25 Kasım'da dalga dalga sistemler var. 25 Kasım'da bu ayın en sert ve en yağışlı sistemini alabilir Türkiye..." paylaşımında bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin