İstanbul'da patlama: Yaralılar var. İşte gelen bilgiler...

İstanbul'un Pendik ilçesinde bir iş yerinde patlama meydana geldi. Patlamada, yaralılar olduğu belirtildi. Patlamanın kaporta dükkanında meydana geldiği ve 2'si itfaiye eri 7 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da patlama: Yaralılar var. İşte gelen bilgiler...

İstanbul Pendik'te bir iş yerinde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Patlama, 17.30 sıralarında Kaynarca Mahallesi Oruç Reis Sokak'ta bulunan kaporta dükkanında henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana geldi.

İstanbul'da patlama: Yaralılar var. İşte gelen bilgiler...

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, patlamada 2'si itfaiye personeli olmak üzere 7 kişi yaralandı.

İstanbul'da patlama: Yaralılar var. İşte gelen bilgiler... - Resim : 2

İtfaiye personelinin dumandan etkilendiği öğrenildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

İki itfaiye erinin yangında mahsur kalan 5 kişiyi kurtarırken dumandan etkilendiği öğrenildi.

 "BOMBA PATLADI ZANNETTİM"

Mahalle esnafı Recep Sağlam, "Dükkanda oturuyordum. Bir anda büyük bir patlama duydum. Bomba patladı sandım, koşarak olay yerine yetiştim. 5 katlı binanın bodrum katında kaportacı vardı. Gazlı bir aracın patlaması sonucu ortalık savaş alanına döndü. Biz de elimizden geldiğince camları kırarak vatandaşları kurtarmaya çalıştık. 3 kişi içeride kaldı. İtfaiye ambulans geldi. Onlar da baya uğraşarak onları sağ şekilde aldılar. Ama durumları biraz sıkıntılı. En son besledikleri köpekleri vardı. Onu da aldılar. O da sağdı" dedi.

İstanbul'da patlama: Yaralılar var. İşte gelen bilgiler... - Resim : 3

Patlamanın da dükkandaki LPG'li bir araçtan kaynaklandığı iddia edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Pendik ilçesinde meydana gelen yangında mahsur kalan 5 kişi ile dumandan etkilenen 2 itfaiye erinin kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Pendik ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde saat 17.30 sıralarında kaporta boyama olarak faaliyet yürüten bir işyerinde yangın ihbarı üzerine olay yerine güvenlik görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edilmişti.

İş yerine onarım için getirilen aracın kaynak işlemi sırasında yangın çıktığı, içeride mahsur kalan 5 şahsın olduğu ve dumandan etkilendikleri ancak herhangi bir yaralanmalarının olmadığı anlaşılmıştır.

Yangına müdahale sırasında 2 itfaiye erinin de dumandan etkilendiği anlaşılmış diğer şahsılarla birlikte kontrol amaçlı hastaneye intikalleri sağlanmıştır. Ayrıca işyeri içerisinde mahsur kalan bir köpek de kurtarılarak tedavi altına alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin