İstanbul'da otoparklarda fahiş fiyat dönemi. Günlük otopark parası 250 lirayı buluyor bazı ilçelerde aylık otopark ücreti 2 bin lirayı buldu

İstanbul'da özel otoparklar fahiş fiyatlarla dikkat çekiyor. Vatandaşlar isyan ederken kentin bazı noktalarında 1 günlük otomobil park etme ücretleri 100 lira ila 250 liraya kadar çıktı. Marmaray, metrobüs ve metro gibi toplu ulaşım ağlarına yakın olan otoparklarda adeta vatandaşlar soyulmaya başlandı. Toplu taşımaya yakın otoparkların fiyatları adeta cep yakıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da otoparklarda fahiş fiyat dönemi. Günlük otopark parası 250 lirayı buluyor bazı ilçelerde aylık otopark ücreti 2 bin lirayı buldu

İstanbul'da otomobil sahiplerinin ne trafik çilesi bitiyor ne de otopark derdi. Özellikle toplu taşıma ağlarına yakın olan ve bazı semtlerdeki özel otoparklar fahiş fiyat uygulamasını sürdürüyor. Bu tip otoparklarda günlük araç bırakma bedeli 250 liraya kadar çıkmış durumda. Son zamlarla birlikte aylık otopark aboneliği fiyatı ise neredeyse 2 bin lirayı buldu.

Özellikle marmaray, metrobüs, metro gibi toplu taşıma ağlarının etrafında bulunan otoparklar vatandaşları isyan ettirmeye başladı. Bu otoparkların fiyatları, mahalle aralarında bulunanlara göre daha yüksek.

Ayrıca aylık abonman ücretleri de birbirinden farklı. 480 ile 2000 TL arası değişen aylık abonman ücretlerinde bir standart yok. Otopark ücretlerinin yüksek olması, vatandaşların ulaşım tercihlerini de değiştirmiş durumda.

BEŞİKTAŞ'A ARACIYLA GELEN YANIYOR

İstanbul'un en kalabalık ve merkezi semtlerinden biri olan Beşiktaş’a şahsi bir araç ile gidilmesi araç sahipleri için işkenceye dönmüş durumda. Bu ilçede özel otoparkların günlük ücret 150 ile 250 TL arasında. İlçedeki otopark ücretleri, sahil kesiminden iç kısımlara gidildikçe düşüyor.

Aylık abonman ücreti Çarşı’ya doğru gidildiğinde, bin TL’den 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Hem yerli, hem de yabancı turist tarafından tercih edilen Ortaköy’de İspark ücreti ise 2 saate kadar 23 TL, tüm gün ise 60 TL.

Kadıköy’de ise otoparkların günlük ücreti 60 ile 250 TL arasında değişirken, Belediye kaldırım kenarına park eden araçlardan saat başına 18 TL alıyor. Üsküdar’da, özel otoparkların ücreti saatlik 20 ile 100 TL arasında değişiyor. Bazı kapalı otoparklarda ise aylık abonmanlık sistemi uygulanıyor.

EN YÜKSEK ÜCRET FATİH'TE

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ziyaretçi sayısı en yüksek ilçelerin başında gelen Fatih’te otoparkların sayısı da ücreti de yüksek. Fiyatlar da oldukça değişken. Birinde 20, diğerinde 50 TL. Bu rakam 100 TL’ye kadar çıkıyor. Aylık abonman ücreti ise 700-2 bin TL arasında oynuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin