İstanbul'da okullara kar tatili mi geldi? Kar kapıya dayandı. Seferler iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kar tatilini işaret etti. Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama

İstanbul'a beklenen kar geliyor. Megakentten alarm verilmiş durumda. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uyarılar peş peşe geldi. Yarıyıl tatilinde olan okullar ise yarın açılıyor. Hafta sonu olmasına rağmen İstanbul'da trafik yüzde 80'lere çıktı. İmamoğlu ise pazartesi günü için kar tatilini işaret etti. İstanbul içinse geri sayım başladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da okullara kar tatili mi geldi? Kar kapıya dayandı. Seferler iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kar tatilini işaret etti. Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama

Yarıyıl tatili 20 Ocak tarihinde başladı ve 5 Şubat’a kadar devam edecek. Öğrenciler 6 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. Okulların açılmasına bir gün kala kar yağışı
ve olumsuz hava şartları Türkiye'yi etkisi altına aldı. Birçok kentte çok sayıda ulaşım yolu kapandı. Meteoroloji ise asıl kar yağışının bugün ve pazartesi olacağı uyarsında bulundu.

Megakent İstanbul içinse tam anlamıyla alarm verilmiş durumda. AKOM, İSKİ, İGDAŞ peş peşe uyarılarda bulunurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan peş peşe açıklamalar geldi. İstanbul'da sefer iptalleri de oldu. En çok merak edilen konu ise 6 Şubat Pazartesi günü için yarıyıl tatilinin uzaltılıp uzaltılmayacağı oldu. İmamoğlu, "Okulların tatil olup olmayacağı ya da diğer uygulamalarla ilgili resmi açıklamaları mutlaka takip etmeleri konusunda İstanbulluları uyarırız." açıklamasında bulundu.

İşte yaşanan tüm gelişmeler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın rüzgar, sabah saatlerinden sonra Marmara ve Ege’nin batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (saatte 60-80 kilometre), İstanbul Avrupa yakasında yer yer tam fırtına (saatte 80-100 kilometre) şeklinde esecek.

ÇOK KUVVETLİ KAR YAĞIŞI

Sabah saatlerinden itibaren İzmir’in iç ve yüksek kesimleri, Manisa’nın yüksekleri ile öğle saatlerinden sonra Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Denizli çevrelerinde kuvvetli kar yağışı görülecek.

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; 05 Şubat Pazar günü sabah saatlerinden itibaren İzmir’in iç ve yüksek kesimlerinde (300 metre ve yukarısı) kuvvetli kar yağışı (5-20 cm) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

SAAT VERİLDİ

Bugün öğle saatlerinden itibaren Antalya’nın yüksekleri ve Isparta ile akşam saatlerine doğru Konya’da kuvvetli, Antalya’nın doğusunun yüksek kesimleri, Isparta’nın doğusu ile Konya’nın güney ve batı ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı etkili olacak.

Mersin ve Adana’nın yüksek kesimlerinde de kuvvetli olması beklenen kar yağışı pazartesi günü Adana’nın yükseklerinde etkisini daha da artırıp yer yer yoğun şekilde etkisini gösterecek.

İstanbul'da okullara kar tatili mi geldi? Kar kapıya dayandı. Seferler iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kar tatilini işaret etti. Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama

ADANA’DA 7 İLÇE İÇİN KUVVETLİ KAR UYARISI

Adana’nın yüksek kesimlerinde etki olan kar yağışı nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi sosyal medya sayfasından uyarılarda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın dikkatine. Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ, Feke, Karaisalı, Kozan ve Pozantı’nın yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları beklenmektedir. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde olacaktır. Vatandaşlarımızın kötü hava koşullarına hazırlıklı olması gerekmektedir” denildi.

VALİLİK DE UYARDI

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada, yarın kent merkezinde 20 santimetre ve üzeri kar beklendiği duyuruldu. Vatandaşlar, buzlanma, don, kuvvetli rüzgar, tipi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları yönünde uyarılırken, bir uyarı da Bursa Valiliği’nden geldi.

Bursa Valiliği sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda; “Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan son değerlendirmelere göre ilimizde rüzgarın yarın sabah saatte 60-80 kilometre şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlemeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

3 GÜN ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji’nin yayımladığı güncel haritaya göre, Pazar günü başlayacak olan kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkili olacak. Kar yağışının 3 gün boyunca yoğun bir şekilde süreceği belirtiliyor.

İstanbul'da okullara kar tatili mi geldi? Kar kapıya dayandı. Seferler iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kar tatilini işaret etti. Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama - Resim : 2

İSTANBUL’A UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan da İstanbul için kritik bir açıklama geldi.

İstanbul'da okullara kar tatili mi geldi? Kar kapıya dayandı. Seferler iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kar tatilini işaret etti. Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama - Resim : 3

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı;

*Meteorolojik verilere göre pazar günü İstanbul’da kuvvetli rüzgar ve fırtınanın (60-80 km/s), Avrupa Yakası’nda yer yer tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Lütfen Ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olalım.

*İstanbul’umuzda beklenen olumsuz hava koşullarına yönelik Karla Mücadele Değerlendirme Toplantımızı yaptık. Hemşehrilerimizi meteorolojik gelişmelerle ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz.

*Yarın için önemli bir uyarım da özellikle motosiklet sürücülerimiz ve motokuryelerimize Kuvvetli fırtına nedeniyle köprü geçişlerindeki olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli olalım can güvenliğimiz taşıdığınız ürünlerden de, zamanla yarıştan da çok daha kıymetli.

İstanbul'da okullara kar tatili mi geldi? Kar kapıya dayandı. Seferler iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kar tatilini işaret etti. Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama - Resim : 4

BİR UYARI DA İSTANBUL VALİLİĞİNDEN

Valilikten yeni yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

*Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden bugün saat 13.00'te alınan son verilere göre yarın (pazar) ve takip eden günlerde; “İstanbul çevresinde yağmur, kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışınadönüşmesi bekleniyor.

Rüzgârın Pazar günü sabah saatlerinden sonra; kuzey yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (60-80 km/saat), Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği” bildirilmiştir.

Meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; İçişleri Bakanlığımızın “Kış Tedbirleri Genelgesi” uyarınca Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileriyle Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır.

1. İlimizde karla mücadele çalışmalarını yürütmek üzere; AFAD, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, güvenlik, trafik, sağlık ve ulaştırmaya ilişkin görevleri bulunan tüm kurumlarımız 24 Saat esasına göre hizmete hazır bulunacaklardır.

2. İstanbul'umuzda TAMP Çalışma gruplarımızı teşkil eden tüm kurumlarımız; 5.277 Km. Yol Ağı üzerinde 11.130 Personel, 171 Acil Çıkış Noktası ve 23 Otoyol Hizmet Tesisi (OHT),
57 İş Makinesi Noktasında 2.591 İş Makinası, 101 Noktada 475,400 Ton Tuz, 3.640 Ton Solüsyon kapasitesi ile kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarına hazır durumda bulunmaktadır.

3. İl Jandarma Komutanlığımız 437 araç ve 2.142 personel, İl Emniyet Müdürlüğümüz 210 araç ve 703 personel, Kızılay'ımız 101 noktada 2.300 Çalışan, gönüllü ve 162 araç, AFAD İl Müdürlüğümüz ise 1.250 Çalışan, gönüllü ve 84 araç ile karla mücadele çalışmalarına
destek vereceklerdir.

4. Bu çalışmalarda kullanılmak üzere temin edilen iş makinası, çekici ve kurtarıcı sayımız, 2022 yılına göre % 143 oranında artırılmıştır.

5. Otoyol güzergâhındaki 23 Hizmet Tesisinde 5.598 araçlık parklanma kapasitesi mevcuttur.

6. İlimizde olumsuz hava koşulları ve karla mücadele çalışmaları ile karayolu, havayolu, demiryolu ve deniz ulaşımında ilgili kurumlarımızca sürdürülen çalışmalar, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizde 24 saat esasına göre takip edilmektedir.

7. İstanbul istikametine yola çıkacak kamyon, TIR ve diğer araç sürücülerimizin, bölgemizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle mağduriyet yaşamamak için, kış lastiği takılması ve yapılan uyarılara riayet edilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bütün vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını
bekliyoruz.

İstanbul'da okullara kar tatili mi geldi? Kar kapıya dayandı. Seferler iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kar tatilini işaret etti. Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama - Resim : 5

GÜNEY MARMARA’DA BAZI FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Güney Marmara’da yarın ve 6 Şubat Pazartesi günü yapılacak bazı feribot seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Erdek ile Adalar hatlarında ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ’den yapılan açıklamada, 5-6 Şubat’ta Narlı-Adalar hattındaki tüm seferlerin iptal edildiği belirtildi.

Bugün saat 06.00 Erdek-Saraylar-Barbaros, saat 09.00 Saraylar-Barbaros, saat 15.00 Barbaros-Saraylar, saat 17.00 Barbaros-Marmara-Erdek, saat 19.15 Marmara-Erdek, saat 17.00 Erdek-Marmara-Barbaros ve saat 18.30 Marmara-Barbaros seferlerinin iptal edildiği kaydedildi.

Bugün saat 08.30’da Bandırma-Kadıköy seferini düzenleyecek olan İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesinin de bu seferi iptal ettiği bildirildi.

BURSA-İSTANBUL SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesince işletilen Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bugünkü tüm seferleri, fırtına nedeniyle yapılamayacak.

BUDO’nun internet sitesinde yer alan duyuruda, Bursa ile İstanbul arasında 08.00 ila 19.30 saatlerindeki 16 deniz otobüsü seferinin iptal edildiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Marmara Denizi’nde sabahtan itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden saatte 50 ila 105 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

İstanbul'da okullara kar tatili mi geldi? Kar kapıya dayandı. Seferler iptal edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kar tatilini işaret etti. Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama - Resim : 6

Halka kar uyarısında bulunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Kar küreme ve tuzlama araçlarımız sorumluluk alanımızdaki 4 bin 23 km’lik yol güzergahında 598 müdahale noktasında hazır bulunmakta. Şehir merkezindeki yaya yollarında tuzlama çalışması yapmak üzere 377 noktada da tuz stoku yapmış durumdayız.

ÖZEL EKİPLER OLUŞTURULDU

*Evsiz vatandaşlarımızı misafir etmeye başladık, şu ana kadar 722 vatandaşımız misafir edilmiş durumda, sıcak ikramda bulunacak mobil büfelerimiz de şehrin birçok noktasında konuşlanmış durumda, sokak hayvanlarının beslenmesi için de özel ekipler oluşturuldu.

EK SEFERLER YAPILACAK

*Toplu taşımada yaşanabilecek olası aksamalar için ek seferler konuldu; metro, metrobüs ve Şehir Hatları'nda sefer sayıları yoğunluğa göre artırılacak. Zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması, kar lastiği kullanılması, resmi uyarıların takip edilmesi önemlidir.

OKULLARIN DURUMU

*Okulların tatil olup olmayacağı ya da diğer uygulamalarla ilgili resmi açıklamaları mutlaka takip etmeleri konusunda İstanbulluları uyarırız.

Okulların tatil edilmesi ile ilgili karar İstanbul Valiliği tarafından alınacak. İstanbul Valiliği ise henüz yarıyıl tatilinin kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle uzatılacağına ilişkin bir karar almadı.

İstanbul'da hafta sonu ve okulların kapalı olmasına rağmen trafik yüzde 80'leri geçti. 6 Şubat Pazartesi günü hem kar yağışının etkili olması hem de okulların açılması ile kaos yaşanacağı uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar evden çıkılmaması ve özel araç kullanılmaması uyarısı yapıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin