İstanbul'da metroyu kullandı tarihe geçti. Konfetiler patladı: Metro İstanbul'dan tarihi rekor geldi, 3 milyonuncu yolcu böyle karşılandı

İstanbul'daki tüm taşıma sistemleri içerisindeki en büyük ulaşım aracı haline gelen Metro İstanbul'da tarihi rekor kırıldı. Metrolarda tarihte il kez 3 milyon yolculuk barajı açıldı ve 1 günde 3 milyon 119 milyon 637 yolcu taşındı. Üsküdar istasyonunda rekor günün 3 milyonuncu yolcusu Ayşe Nur Sarıalan konfetilerle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da metroyu kullandı tarihe geçti. Konfetiler patladı: Metro İstanbul'dan tarihi rekor geldi, 3 milyonuncu yolcu böyle karşılandı

İstanbul’un kurtuluşunun 100. yılında Metro İstanbul, tarihinde ilk defa bir günde 3 milyonun üzerinde yolcu taşıdı.

İstanbul’daki tüm taşıma sistemleri içerisinde en büyük operatör haline gelen Metro İstanbul, 6 Ekim 2023 Cuma günü, tarihinde ilk defa üç milyon yolculuk barajını aşarak 3.119.637 yolcu taşıdı. Metrolarda aynı gün, 8 farklı hatta en yüksek yolcu sayısına ulaşılarak hat bazlı yolcu taşıma rekorları da kırıldı. Metro İstanbul Genel Müdürü Dr. Özgür Soy, Üsküdar istasyonunda rekor günün 3 milyonuncu yolcusu Ayşe Nur Sarıalan ile bir araya geldi.

 

Tüm dünyada İstanbul’un aynı anda en çok metro inşa edilen şehir olarak bilindiğini belirten Dr. Soy, “Denize paralel hatların uzaması ve denize dikey hatların eklenmesi ile raylı sistemleri kullanan yolcu sayısında büyük artış yaşanıyor. Yolculuklarda birden fazla raylı hattı kullananların sayısı arttığı gibi, farklı ulaşım araçları ile raylı sistemlere bağlanarak entegre yolculuk gerçekleştiren İstanbulluların oranında da büyük bir artış söz konusu. 2019 yılından bugüne sistemin gelişimine baktığımızda; 13 olan hat sayımızın 18’e, 158 olan istasyon sayımızın 216’ya ve 154 km olan hat uzunluğumuzun 216 km’ye çıktığını ve birçok noktada diğer toplu ulaşım modları ile entegrasyonun arttığını görüyoruz. Kent içi raylı sistem ağlarındaki bu büyüme yolcu sayılarımıza da yansıdı. Önceki dönemlere bakıldığında maksimum ulaşılan yolcu sayısı Mart 2019 tarihinde 2.366.222’idi. 1 Nisan 2022’de ilk defa iki buçuk milyon yolcu barajının aşıldığını duyurmuştuk. Bugün ise 3 milyonuncu yolcumuzla bir aradayız. Devam eden yatırımlarımız, yeni kırılacak rekorların da müjdesini taşıyor” diye konuştu.

8 HATTA YOLCU REKORLARI KIRILDI

Metro İstanbul, Haziran 2019’dan bu yana M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı, T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı, M9 Bahariye-Olimpiyat Metro Hattı, F4 Boğaziçi Ü./Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ve M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nı devreye aldı. 2023 yılının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlanırken Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının açılması ile T5 Eminönü- Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay hattında 1,5 ayda yolcu sayısı %105 oranında artış gösterdi.

6 Ekim günü M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Çekmeköy, M7 Yıldız-Mahmutbey ve M8 Bostancı-Dudullu/Parseller metro hatları ile T3 Kadıköy-Moda, T4 Topkapı-Mescidi Selam ve T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hatlarında hat bazlı yolcu rekorları kırıldı.

Günün anısına 3 milyonuncu yolcu olan Ayşe Nur Sarıalan’a, hediyelerini takdim eden Metro İstanbul Genel Müdürü Dr. Özgür Soy “Yolcu sayımızı artırmaya ve rekorlar kırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin