İstanbul'da metro ve metrobüs ücretleri ne kadar oldu. 2023 UKOME zammı sonrası İstanbul'da güncel metro ve metrobüs bilet ücretleri

İstanbul'da metro, metrobüs bilet fiyatları ve aylık abonmana zam geldi. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu taşıma ücretlerine yüzde 51.52 oranında zam yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda İstanbul'da güncel metro ve metrobüs ücretleri sorgulanıyor. Peki İstanbul'da metro ve metrobüs ücretleri ne kadar oldu? İşte 2023 UKOME zammı sonrası İstanbul'da güncel metro ve metrobüs bilet ücretleri.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da metro ve metrobüs ücretleri ne kadar oldu. 2023 UKOME zammı sonrası İstanbul'da güncel metro ve metrobüs bilet ücretleri

İstanbul'da metro, metrobüs fiyatlarına zam geldi. Bu kapsamda 2023 güncel İstanbul metro ve metrobüs fiyatları merak konusu oldu.

Gelen zamların ardından zamlı tarifeler uygulanmaya başlayacak.

Peki İstanbul'da metro ve metrobüs ücretleri ne kadar oldu? İşte 2023 UKOME zammı sonrası İstanbul'da güncel metro ve metrobüs bilet ücretleri.

İSTANBUL'DA GÜNCEL METRO VE METROBÜS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

İstanbul'da metro ve metrobüste kullanılan geçiş hakkı bilet fiyatları zamlandı. Buna göre tam bilet 9,90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bilet ise 4,83 TL'den 7,32 TL'ye yükseldi.

METROBÜSTE EN UZUN MESAFE KAÇ TL OLDU?

İstanbul'da metrobüs tam bilet tarifesinde en uzun mesafe 22,5 TL oldu.

İSTANBUL'DA GÜNCEL MARMARAY ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Marmaray'da en kısa mesafe 15 TL, en uzun mesafe ise 33 TL'ye yükseltildi. 

TAKSİ AÇILIŞ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Taksi açılış ücreti yüzde 51.52 zam ile 19,17 TL oldu.

TAKSİ İNDİ BİNDİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Taksi indi bindi ücreti yüzde 75 zam ile 40 TL'den 70 TL'ye çıktı. 

İSTANBUL'DA AYLIK ABONMAN ÜCRETİ KAÇ TL'YE YÜKSELDİ?

İstanbul'da aylık abonman ücreti 1.177 TL'ye yükseldi. Öğrenci abonman ücreti ise 212 TL oldu.

2023 GÜNCEL MİNİBÜS ÜCRETLERİ

Güncel minibüs ücretleri mesafeye göre 12 TL ile 15 TL arasında değişecek. Öğrenciler için minibüs ücreti 8 TL olarak belirlendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin