İstanbul'da kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oluyor. Deniz ulaşımı durma noktasına geldi. TEM ve D-100 kara yolunda ulaşım aksadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKOM ve AFAD’ın peş peşe uyarıda bulunduğu İstanbul’da kuvvetli sağanak ve fırtına etkili oluyor. Fırtına nedeniyle deniz ulaşımının durma noktasına geldiği İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak yağış ve fırtınanın ilerleyen saatlerde şiddetini artırması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oluyor. Deniz ulaşımı durma noktasına geldi. TEM ve D-100 kara yolunda ulaşım aksadı

Hafta sonu tüm yurt soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKOM ve AFAD’ın peş peşe uyarıda bulunduğu İstanbul’da kuvvetli sağanak ve fırtına etkili oluyor.

 "Turuncu" alarm verilen İstanbul'da fırtınanın hızının bugün 75-80 km'yi, yarın ise 100-110 km'yi bulması bekleniyor.

 İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sağanak, hazırlıksız yakalanan vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün yaptığı yağmur ve fırtına uyarıların ardından kentte beklenen yağış, gece saatlerinde başladı. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmur, yer yer sağanak şeklinde devam ediyor.

Sağanak nedeniyle sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar metro ile metrobüs ve otobüs duraklarına sığındı.

TRAFİK AKSADI

Yağış nedeniyle sürücüler de yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Kentte, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu ve bağlantı noktalarında yer yer trafik yavaşladı.

İstanbul'da kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oluyor. Deniz ulaşımı durma noktasına geldi. TEM ve D-100 kara yolunda ulaşım aksadı

 

KÜÇÜKÇEKMECE'DE KAPALI PAZAR YERİNİ  SU BASTI 

Küçükçekmece Halkalı Kapalı pazarında kuvvetli yağışın etkisiyle giderler patladı. Yağmur suyu pazar içerisine akmaya başladı. Pazar esnafı patlayan giderleri bezlerle sararak önlem almaya çalıştı. Kapalı pazar içerisinde, bazı esnaf ise tezgâhlarına su gelmemesi için çadır kurdu.

İstanbul'da kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oluyor. Deniz ulaşımı durma noktasına geldi. TEM ve D-100 kara yolunda ulaşım aksadı - Resim : 2

Pazarcı Erhan Cilalı, "Müşteri dışarda yağmurlu havada yürümeyi tercih etmiyor, kapalı pazarı tercih ediyor. Kapalı pazar daha berbat. Su akıyor; sabahları tezgâh açamıyoruz, yürüyemiyoruz.  Çok mağduruz. Esnafa hiçbir konuda yardımcı olmuyorlar. Yaklaşık altı yıldır da böyle. Pazar çok kötü durumda, elverişli değil. Bizi açıktan alıp kapalıya verdiler kapalıya vermeseydiler daha iyiydi" dedi.

MALTEPE'DE ALT GEÇİDİ SU BASTI

Altıntepe Mahallesi'ndeki alt geçit yağış nedeniyle suyla doldu. Sürücler ve yayalar ilerlemekte zor anlar yaşadı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine belediye ekibi sevk edildi. Güvenlik nedeniyle alt geçit araç geçişine kapatıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler  tıkanan rögarı ve biriken suyu boşaltarak yol trafiğe açıldı.

İstanbul'da kuvvetli fırtına ve sağanak etkili oluyor. Deniz ulaşımı durma noktasına geldi. TEM ve D-100 kara yolunda ulaşım aksadı - Resim : 3

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Öte yandan hava muhalefeti nedeniyle bazı vapur seferleri de iptal edildi.

İptallerle ilgili Şehir Hatları AŞ'den yapılan açıklamada, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerinin Moda İskelesi'ne uğraması ile Adalar-Beşiktaş ve Aşiyan'da yaşanan yoğun akıntı sebebiyle Aşiyan uğramalarının ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

Yine İDO'nun sabah saatlerindeki bazı seferleri yapılamazken Kadıköy-Bursa arasında saat 11.35, 14.50 ve 18.35'de yapılması planlanan seferler iptal edildi.Ayrıca saat 12.00'deki Kadıköy-Bandırma, Bursa-Kadıköy ve Bursa-Kabataş, saat 15.30'daki Bandırma-Kadıköy, Bursa-Kadıköy, saat 17.15'teki Kabataş-Bursa, saat 10.00'daki Bursa-Kabataş, saat 18.15'teki Kabataş-Bursa, saat 18.30'daki Bursa-Kadıköy ile saat 19.00'daki Kadıköy-Bandırma seferleri de iptal oldu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin