İstanbul'da klarnet sesi yankılanacak

İstanbul ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Klarnet Festivali'ne ev sahipliği edecek.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da klarnet sesi yankılanacak

Festivalde 26 Eylül günü klarnetin efsane isimlerinden Giora Feidman İstanbulluların karşısında olacak. Feidman daha önce defalarca ülkemizde performansını sergiledi. Türkiye ’ye tekrar gelecek olmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu belirten Feidman daha önceki deneyimlerine dayanarak Türk insanlarının çok misafirperver ve muhteşem dinleyiciler olduklarını söylüyor. 



77 yaşındaki usta klarnet virtüözü Türkiye’de muhteşem bir folklor ve olağanüstü yetenekli sanatçılar bulunduğunu ve dinleyicilerin de bu değerlere sahip çıkmak konusunda oldukça başarılı olduğunu düşündüğünü söylerken Türkiye’de sadece klarnet çalmayıp klarnet aracılığıyla adeta dua eden sanatçılara saygı duyduğuna değiniyor.



Türkiye – İsrail ilişkilerinin oldukça gergin olduğu bir dönemde İsrail asıllı sanatçının Türkiye’ye gelişi müziğin gücüne delalet ediyor. “Biz sanatçılar insanların birlikteliğine katkı sunmaya katkı sağlamakla yükümlüyüz.” deyip İsrail devleti ile Türk devleti arasında sorun olduğunun fakat insanlar arasında bir problem olmadığının altını çiziyor. 



Bir klarnet festivali düzenlenmesinin klarneti genele dinletebilmek için büyük bir fırsat olduğunu belirten Feidman bu festivalin mutlaka klarnetçiler arasında bir toplantı düzenlenmesi gerektiğini söylüyor. “Bu tip festivallerde biz klarnetçiler yeteneklerimizi sergilemek için hazır durumda oluruz. Bir toplantı bunu pozitif hale getirebilir.”





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin