İstanbul'da kar yağışı başladı. Birçok ilçe beyaza büründü. İstanbul'da kış mevsiminin ilk karı düştü

Uzun süren kuraklığın ardından yağışlı günler başlıyor. İstanbul başta olmak üzere birçok il kuraklık tehlikesi altındayken yağmur ve kar yağışı haberleri peş peşe geldi. Ankara'ya kar cuma gecesi başlarken İstanbul'a da bir gün sonra geldi. Silivri'nin ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. İstanbul'a da kış mevsiminin ilk kar yağışı düşmüş oldu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar yağışı başladı. Birçok ilçe beyaza büründü. İstanbul'da kış mevsiminin ilk karı düştü

İstanbul'da beklenen kar yağışı şehrin yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası gece saatlerinde sulu kar şeklinde başlayan yağışlar öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası Aydos Tepesi beyaza büründü.

İstanbul'da kar yağışı başladı. Birçok ilçe beyaza büründü. İstanbul'da kış mevsiminin ilk karı düştü

Silivri'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur gece saatlerinden itibaren yüksek kesimler de kara dönüştü.

İstanbul'da kar yağışı başladı. Birçok ilçe beyaza büründü. İstanbul'da kış mevsiminin ilk karı düştü - Resim : 2

Uzun zamandır beklenen kar yağışı yüksek kesimlere yağmaya başladı.

Yağışlı hava yurdu etkisi altına almaya başladı. Doğuya lapa lapa kar yağarken, Ege ve Akdeniz'de ise fırtına etkili oldu. İstanbul ise kar yağışının şiddetini artıracağı tarih de belli oldu.

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi, sıcaklıklar düşmeye başladı. İstanbul'u beyaza bürüyecek kar yağışı salı günü etkisini yüksek kesimlerde gösterecek. Önümüzdeki hafta sonu ise kent genelinde etkili olacak.

DOĞUYA LAPA LAPA KAR YAĞDI

Kara hasret olan Doğu illerinde ise beklenen yağış başladı. Lapa lapa yağan kar yüzleri güldürdü.

İç Anadolu ve Karadeniz de bir haftalığına beyaz örtüyle kaplanacak.

Yarıyıl tatilinde gelen kar, kayak merkezlerini de hareketlendirdi. Ege ve Akdeniz'de ise sağanak yağış ve fırtına etkisini gösteriyor. Ağaçları deviren fırtına Düden Şelalesi'nin akışını da ters çevirirken, bir uçağın kanadına yıldırım çarptı.

Sivas'ta kar yağışı aralıklarla etkisini gösteriyor.

Hakkari'de kardan kapanan 43 yerleşim biriminin yolu açıldı Kentte bir süredir etkili olan soğuk havanın ardından sabah saatlerinde kar yağdı. Tarihi Cumhuriyet Meydanı beyaz örtüyle kaplandı. Kentte uzun süredir devam eden kuraklığın ardından yağan kar sevinçle karşılandı. Bazı vatandaşlar, meydanda sevdikleriyle öz çekim yaptı.

Erzurum'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini artıran kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte araçlar ve bitkilerin üzerleri yağış nedeniyle karla kaplandı. Bazı vatandaşlar fırçalarla araçlarının üzerini temizlerken, bazı esnaf da iş yerlerinin önünü süpürdü. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kaldırım ve yollarda kar küreme çalışması başlattı.

Kars'ta sabah etkili olmaya başlayan karla kent merkezi kısa sürede beyaza büründü. Vatandaşlar araçları üzerinde biriken karları temizledi. Sarıkamış ilçesinde sabah başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı her tarafı beyaza bürüdü. Yollar, araçların üzeri ve bitkiler karla kaplanmaya başladı.

Vatandaşlar, cep telefonu ile kar yağışını görüntülemeye çalıştı. Araç sürücüsü Hacı Yıldı kar yağışına sevindiklerini belirterek, "Bugün kar yağışı başladı. Önümüzdeki 3-4 günde kar yağışı gösteriyor, inşallah bereketli kar yağar." dedi.

Ağrı'da da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Hamur ilçesinde de kar etkili oldu.

Ardahan'da soğuk hava yerini kara bıraktı. Kentte özellikle yüksek kesimlerde kar etkisini gösterdi. Yetkililer, kar yağışının ulaşımı aksatacak kadar yoğun olmadığını bildirdi. Ulaşımda aksamalar meydana geldi Tunceli’de 45, Hozat’ta 9, Çemişgezek'te 2, Mazgirt’te 20, Nazımiye’de 20, Ovacık’ta 33, Pülümür'de 12 ve Pertek'te 28 olmak üzere 169 köy yolu ulaşıma kapandı.

Valilik koordinesinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler, ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Ardahan'da Damal-Posof-Türkgözü kara yolunun Ilgar Dağı mevkisinde tırlar ilerlemekte güçlük çekti. Yetkililer, Ardahan-Şavşat ve Damal-Posof-Türkgözü kara yollarını kullanacak sürücülerin takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmaları konusunda uyarıda bulundu.

Kars-Iğdır kara yolunda kar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Tunceli'de de sabah saatlerinde etkili olan kar, hayatı ve ulaşımı zorlaştırıyor. Kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığı kentte, yerleşim yerlerinin yanı sıra ovalar ve vadiler beyaz örtüyle kaplandı. Güne karla uyanan vatandaşlar, park halindeki araçlarının üzerinde ve evlerinin önünde biriken karları temizledi.

Köylerde besicilik yapan üreticiler de yoğun kar yağışına rağmen keçi, inek ve koyunları için zorlu mesai yapıyor. Birçok köy ve mahalle yolunun da ulaşıma kapandığı kentte karla mücadele ekipleri yollarda çalışma başlattı.

Kahramanmaraş'ta bir süredir etkili olan soğuk havanın ardından gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah da etkisini gösterdi. Kar, kentin yüksek kesimleri ile Göksun, Elbistan, Çağlayancerit ve Nurhak ilçelerinde etkili oldu. Karayolları 55. Şube Şefliği ve Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kara yollarında ulaşımın kapanmaması için çalışma başlattı.

Dün Bitlis’te başlayan yılın ilk karıyla birlikte gece boyunca aralıklarla yağışlar devam etti. Sabah saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışı etkisini yitirdi.

Kent merkezinde kar kalınlığı 18 santimetreye ulaştı. Bitlis İl Özel İdaresi, 10 şantiyede, 80 personel ve 60 iş makinesiyle kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

Bitlis Belediye ekipleri ise kent merkezinde kapanan ana ve ara arterlerdeki yolları temizle çalışması başlattı.

Muş

Muş’ta da dün akşam saatlerinde etkili olan kar nedeniyle 225 köy yolu ulaşıma kapandı. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte kar yağışının etkili olduğunu, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin