İstanbul'da kar kalınlığı 20 cm'yi bulacak! İstanbul'da beklenen kar yağışı için flaş açıklama geldi. Beklenen kar yağışı için yoğun önlemler alındı. İşte alınan önlemler...

İstanbul’da ocak ayında hayatı felç eden soğuk hava dalgası ve kar yağışı geri dönüyor. Meteoroloji ve AKOM’un uyarı üstüne uyarı yaptığı Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası ve kar fırtınası, yarın Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’i etkisi altına alacak. Uzmanlara göre kent merkezlerinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçebilir uyarısında bulundu. Beklenen kar yağışı için İstanbul'da yoğun önlemler alındı. İşte alınan önlemler...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar kalınlığı 20 cm'yi bulacak! İstanbul'da beklenen kar yağışı için flaş açıklama geldi. Beklenen kar yağışı için yoğun önlemler alındı. İşte alınan önlemler...

İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları ( 20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor. 

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul'daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgarın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor. 

İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle önlemler alındı. İşte alınan önlemler.... 

METRO SEFER SAATLERİ UZATILDI 

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan duyuruda “İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeniyle 9 Mart Çarşamba günü M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro, F1 füniküler ve T1, T4, T5 tramvay hatlarımızda seferlerimiz 02.00'ye kadar uzatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

MARMARAY SEFERLERİ UZATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Marmaray seferlerimiz 9-13 Mart tarihleri arasında gece saat 02:00'ye kadar vatandaşlarımıza hizmet verecektir" mesajını paylaştı.

205 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ

Art arda yapılan uyarılar sonrasında yarın gerçekleşecek uçak seferleri iptal edildi. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı gereği İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 10 Mart tarihli sefer iptalleri yapıldı. Sefer detayları şu şekilde: İstanbul Havalimanı'nda toplam 185 sefer iptali yapıldı. Bunların 114'ü iç hat, 71'i dış hat seferidir. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise 20 Anadolujet seferi iptal edildi. Seferlerin tamamı iç hat uçuşudur. Toplam 205 sefer iptali gerçekleşti. Operasyon gereği iptal sayılarının artması muhtemeldir" denildi.

AKOM'DA KAR HAZIRLIKLARI 

İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü perşembe günü için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. AKOM da önlemlerini aldı. AKOM koordinasyonunda İstanbul'un 4023 kilometrelik yol ağında çalışmalar bu sabahtan itibaren başladı. Kar küreme araçları ve tuzlar yol kenarlarına yerleştirildi.

İstanbul'da kar kalınlığı 20 cm'yi bulacak! İstanbul'da beklenen kar yağışı için flaş açıklama geldi. Beklenen kar yağışı için yoğun önlemler alındı. İşte alınan önlemler...

AKOM'dan alınan verilere göre, 2000 araç 9500 personel kar yağışı uyarılarının kapsadığı günler boyunca görev yapacak. 465 müdahale noktasında hazır bekletilen araçların yanı sıra 220 bin ton tuz ve 1290 ton solüsyon hazırda bekletiliyor. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin