İstanbul'da kar esareti... İstanbul Havalimanı'nda yoğun kar yağış nedeniyle seferler iptal edildi

Yoğun kar yağışı İstanbul'u olumsuz etkilemeye devam ediyor. İstanbul Havalimanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle seferler geçici olarak iptal edildi. Yapılan açıklamaya göre, iniş ve kalkışlar saat 18.00'a kadar durduruldu. Daha sonra yapılan açıklamada İstanbul'da tüm uçuşlar 04:00'a kadar durdurulmuştu. Uçuş iptallerinin saati uzatıldı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar esareti... İstanbul Havalimanı'nda yoğun kar yağış nedeniyle seferler iptal edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da cuma akşam saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışının 3 gün boyunca aralıklarla devam etmesinin tahmin edildiğini belirtmiş ve "İstanbul'da halen aralıklarla devam eden kar yağışlarının önümüzdeki 3 gün boyunca il genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının 3 gün boyunca aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor" şeklinde uyarıda bulunmuştu.

İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkışların iptal saati 13.00'e kadar uzatıldı

NELER OLMUŞTU?

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından uçuşlarla ilgili açıklama yaptı. Üstün, şunları belirtti:

Olumsuz hava koşullarının İstanbul’da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor.

Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00’a kadar durdurma kararı aldık.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA KAR KISITLAMASI

Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 25.01.2022 tarihinde yüzde 15 oranında azaltma yapılacaktır.

Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir.

İGA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, yoğun kar yağışı nedeniyle havalimanındaki tüm uçuşların yarın sabah saat 04.00’e kadar durdurulduğunu duyurdu.

İstanbul’da etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle hava ulaşımındaki aksamalar devam ediyor. İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havalimanındaki tüm uçuşların olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın sabah saat 04.00’e kadar durdurulduğunu açıkladı.

İGA’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Olumuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı uçuş operasyonları 25 Ocak saat 04.00’a kadar durdurulmuştur” denildi.

İstanbul havalimanında uçuşlar durdu

Megakentte günlerdir etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken hava ulaşımı da hava koşullarından olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle pistlerin açık kalması için yoğun çaba sarf edilen İstanbul Havalimanı'nda iniş yapmak isteyen uçaklar, pistteki kar temizleme ve frenleme sisteminin ölçülmesi nedeniyle havada tur atmak zorunda kaldı.

Yakıt kritiğine giren biri kargo uçağı olmak üzere iki uçak ise başka limanlara yönlendirildi. Yağışlar nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndaki tüm iniş ve kalkışlar saat 18.00'e kadar durduruldu.

 THY BAZI SEFERLERİ İPTAL ETTİ
İstanbul'da etkili olan kar nedeniyle harekete geçen THY, önlem amacıyla bugün planlanan bazı seferlerini icra etmedi. Bu kapsamda, bugün İstanbul Havalimanı varışlı ve kalkışlı 52, Sabiha Gökçen Havalimanı varışlı ve kalkışlı 31 sefer iptal edildi. Şu ana kadar kentteki 2 havalimanından planlı yapılan iptaller dışında seferlerde olumsuz bir durum yaşanmadığı öğrenildi.

YOLCULARA UYARI YAPILDI
THY, resmi Twitter adresinden yaptığı duyuruda "Değerli yolcularımız, İstanbul'da yaşanan hava muhalefeti İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı bazı seferlerimizi etkilemektedir." ifadeleri kullanıldı.

KAMU KURUMLARI MESAİYİ ERKENE ÇEKTİ

Bu arada İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışının artacağı yönündeki uyarıları dikkat alarak kamu kurumlarındaki mesai saatini geriye çekti, yeni kararı sosyal medya üzerinden duyurdu:

Yerlikaya, "Kıymetli İstanbullular. Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre #İstanbul’da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır. Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer; 15:30'da sona erecektir" paylaşımında bulundu.

Vali daha sonra bir açıklama daha yaptı ve İstanbul halkına uyarıda bulundu. Yerlikaya, "Sevgili İstanbullular, Akşam saatlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor Zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Anlık #İstanbulHavalimanı civarı Arnavutköy" dedi. 

Trakya istikamatinden İstanbul'a giriş yok

Vali Yerlikaya ayrıca şu duyuruda bulundu:

Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; #Trakya istikametinden #İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle İZİN VERİLMEYECEKTİR Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur. #ÖnceSağlıkÖnceGüven

AVM'ler ile ilgili flaş karar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, AVM'lerin 19.30'da kapanacağını duyurdu.

Vali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli İstanbullular, İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle #AVM’ler bu akşam itibarıyla; 19.30’da KAPATILACAKTIR Hemşehrilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim. #ÖnceSağlıkÖnceGüven

 

İstanbul'da kar esareti... İstanbul Havalimanı'nda yoğun kar yağış nedeniyle seferler iptal edildi - Resim : 3

ARNAVUTKÖY'DE KAZA

Arnavutköy'de 'de bir anda başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Kayganlaşan yolda çok sayıda zincirleme kaza meydana geldi. İtfaiye araçlarının ilerleyemediği için kazalara müdahale edemediği belirtiliyor.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

Yoğun kar yağışı İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde de yoğun hissediliyor. E-5 yolu tarafında bile göz gözü görmüyor.

İstanbul'da kar esareti... İstanbul Havalimanı'nda yoğun kar yağış nedeniyle seferler iptal edildi - Resim : 4

İstanbul'da kar esareti... İstanbul Havalimanı'nda yoğun kar yağış nedeniyle seferler iptal edildi - Resim : 5

İstanbul'da kar esareti... İstanbul Havalimanı'nda yoğun kar yağış nedeniyle seferler iptal edildi - Resim : 6

Haramidere D-100'de araçlar yolda kaldı

Öğleden sonra aniden bastıran kar ile Haramidere D-100 Karayolu'nda araçlar yolda kaldı.

Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın 08.00’e kadar durduruldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya istikametinden İstanbul'a araç girişlerinin durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya, "Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur" kararını duyurdu. Tipi şeklinde yağan kar saat 16:30 itibariyle İstanbul'un Avrupa yakasında yeniden etkili olmaya başladı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin