İstanbul'da Kadıköy ve Üsküdar'da yıldırım korkusu. Yangın çıktı. Yıldırım düşme anı anbean kaydedildi

İstanbul son 24 saattir yağış ve fırtınalı havanın etkisinde... Akşam saatlerinde megakente bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı. İstanbul'un birçok ilçesini şimşekler aydınlattı. Kadıköy ve Üsküdar'da yıldırım korkusu yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da Kadıköy ve Üsküdar'da yıldırım korkusu. Yangın çıktı. Yıldırım düşme anı anbean kaydedildi

İstanbul'da son 24 saattir devam eden yağış hayatı olumsuz etkiledi. İstanbulda trafik adeta kilitlendi. Toplu taşıma araçları tıklım tıklım doldu. Cadde ve sokakları sel aldı. Yoğun yağıştan toprak kayması da yaşandı. İstanbul'da akşam karanlığını şimşekler aydınlattı.

Üsküdar'a ve Kadıköy'e yıldırım düştü. Üsküdar'daki Çamlıca Kulesi'ne yıldırım düşme anı anbean kaydedildi.

İstanbul'da Kadıköy ve Üsküdar'da yıldırım korkusu. Yangın çıktı. Yıldırım düşme anı anbean kaydedildi

Mahalle sakini İdris Akagündüz, "Saat 18.00 sıralarında bir patlama sesi duyduk. Bir ateş kıvılcım çıktı. O an farkına varamadık. 1 saat sonra farkına varabildik. Baktık ki yukarıda yangın çıktı. Hemen itfaiyeyi çağırdık. Onlar da müdahalede bulundu. Kimse oturmuyor boş şu anda. Yıkımcılar vardı. Onlar da farkına varamamışlar. Biz de onları çağırdık. Yıldırım düştü" dedi.

İstanbul'da Kadıköy ve Üsküdar'da yıldırım korkusu. Yangın çıktı. Yıldırım düşme anı anbean kaydedildi - Resim : 2

İKİ BİNA BOŞALTILDI

Beykoz Ortaçeşme Mahallesi Kosova Sokak'ta iddiaya göre, gün boyu devam eden sağanak yağmur sebebiyle toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevrede önlem alırken toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki bir gecekondu ile 3 daireli bir bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

 İstanbul'da Kadıköy ve Üsküdar'da yıldırım korkusu. Yangın çıktı. Yıldırım düşme anı anbean kaydedildi - Resim : 3

"ALTYAPIMIZ SIFIR"

Bayram Bozkurt, "İşten gelmiştim bir gürültü duydum. Baktığımda toprağın aşağıya geldiğini gördüm. Amcamın kızı içeride oturuyordu. Onu camdan çıkarttık. Canımıza bir şey olmadı ama şu an komşularımızda kalıyoruz" dedi.

Ortaçeşme Mahalle Muhtarı Nuri dik ise, "Beykoz terkedilmiş bir bölge, altyapımız sıfır. Yağmur suyu kanallarımız yok. Dün geceden beri yağan yağmur heyelana sebep oldu. Vatandaşlarımızı başka evlere tahliye ettik. Can kaybımız yok" diye konuştu.

İstanbul'da Kadıköy ve Üsküdar'da yıldırım korkusu. Yangın çıktı. Yıldırım düşme anı anbean kaydedildi - Resim : 4

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'ndeki Üner Sokak'ta iki bina arasındaki beton duvar, kuvvetli yağışın ardından saat 21.00 sıralarında gürültü ile çöktü. Duvar 6 katlı binanın en alt katındaki boşluğa yıkılırken olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yıkılan istinat duvarının olduğu alan ekipler tarafından şerit çekilerek kapatılırken, incelemeler devam ediyor.

İstanbul'da Kadıköy ve Üsküdar'da yıldırım korkusu. Yangın çıktı. Yıldırım düşme anı anbean kaydedildi - Resim : 5

Duvarın çökmesiyle sokağa fırlayan Gökhan Enis, "Deprem gibi bir ses duyduk. Odadaydık hemen dışarı çıktık. Daha önce esnemişti. Belediyeye başvurmuştuk. Gelip bakmışlardı. Ancak, herhangi bir işlem yapmadılar. Çok şükür herhangi bir yaralanma veya can kaybı yok" dedi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin