İstanbul'da jandarma operasyonunda yakalandı. Bir araçta yapılan aramada timsah başı bulundu

İstanbul'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda, çok sayıda sikke, altın ve bronz obje ele geçirildi. Ayrıca bir araçta yapılan aramada, timsah başı ve derisi de bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da jandarma operasyonunda yakalandı. Bir araçta yapılan aramada timsah başı bulundu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasadışı yollarla ele geçirdikleri tarihi eserlere müşteri arayan kişiler olduğu yönünde ihbar alınması üzerine operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalarla şüphelileri tespit eden ekipler, şüphelilerin tarihi eserleri Eyüpsultan'da bulunan evlerinde ve araçlarında sakladıklarını belirledi.

Yakın fiziki takibe devam eden jandarma ekipleri, tarihi eserleri satma hazırlığında olan şüphelilere operasyon düzenledi. Şüphelileri üzerlerinden çıkan çok sayıda Roma dönemine ait obje ile metro çıkışında yakalandı.

Ekipler, takip ettikleri 2 kişinin özel bir araçla İstanbul Havalimanı yönüne gittiğinin fark edince bir operasyon da burada düzenlendi.

Şüphelilerin kullandığı aracı durduran ekipler, şüphelilerin üstünü ve araçlarını aradı.

Aramalarda bin 204 Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait sikke, 18 adet altın ve bronz takı, 2 adet madalyon, 4 adet ok ucu, 151 adet obje, 4 adet heykel, timsah başı ve derisi ile 37 adet Myanmar/Beikthano dönemine ait sikke ele geçirildi.

Ele geçirilen eserler İstanbul Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Operasyonda yakalanan 11 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin