İstanbul'da hayat 1 dakika durdu: ATA'ya saygı duruşu!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu son yüzyılın en büyük liderlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83'üncü yılında yurt genelinde olduğu gibi İstanbul'un her yerinde vatandaşlar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da hayat 1 dakika durdu: ATA'ya saygı duruşu!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83'üncü yıldönümünde Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, siyasi parti temsilcileri hazır bulundu. Anıta çelenk bırakılmasının ardından Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi. Saatler 09.05 gösterdiğinde sirenler çaldı ve Taksim'de hayat durdu.

İstanbul'da hayat 1 dakika durdu: ATA'ya saygı duruşu!

09.05'te hayat durdu

Saat 09.05'te İstanbul'da hayat bir dakikalığına durdu. D-100 Karayolu'nda seyir halinde bulunan sürücüler 09.05'te Atatürk'ün ölümünün 83'üncü yıldönümü nedeniyle otomobillerini bulundukları yerde durdurup araçlarından inerek kornaya basıp bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Üst geçitlerde bulunan vatandaşlarda saygı duruşunda bulundu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 09.05

 Saygı duruşunda bulunulan noktalardan biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Sürücüler 09.05'te kontak kapatıp, araçlarından indi, saygı duruşunda bulundu. 

 

İstanbul'da hayat 1 dakika durdu: ATA'ya saygı duruşu! - Resim : 2

Kağıthane Tüneli'nde 09.05

İstanbul'da hayat 1 dakika durdu: ATA'ya saygı duruşu! - Resim : 3

Beylikdüzü ve Bahçelievler D-100'de 09.05

Bahçelievler, Beylikdüzü ve Esenyurt’ta sürücüler saat 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşu için araçlarını durdurdu. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından trafik normale döndü.

İstanbul'da hayat 1 dakika durdu: ATA'ya saygı duruşu! - Resim : 4

Maltepe D-100'de 09.05

İstanbul'da hayat 1 dakika durdu: ATA'ya saygı duruşu! - Resim : 5

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşını okuyan vatandaşlar daha sonra yollarına devam ettiler. Atatürk'e saygı duruşuna çalan sirenle birlikte çevredeki evlerin penceresinden çıkan vatandaşlarda saygı duruşuna eşlik ettiler.

Taksim'de Cumhuriyet Anıtı'nda tören

 Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, siyasi parti temsilcileri hazır bulundu. Anıta çelenk bırakılmasının ardından Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi. Saatler 09.05 gösterdiğinde sirenler çaldı ve Taksim'de hayat durdu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin