İstanbul’da eylem yapacaklardı, istihbarata takıldılar. 2 DEAŞ üyesi yakalandı

İstanbul’da eylem hazırlığında olduğu öne sürülen DEAŞ üyesi 2 kişi polis baskınıyla yakalandı. Şüphelilerden birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’da eylem yapacaklardı, istihbarata takıldılar. 2 DEAŞ üyesi yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürüttükleri çalışma kapsamında DEAŞ'ın Suriye kolu ile Libya kanadında bulundukları değerlendirilen 2 şüphelinin İstanbul'a geldikleri istihbaratı aldı.

Bir süredir İstanbul'da oldukları belirlenen Libya uyruklu Mohamed M.A.A. ve Suriyeli Zaher S.'yi fiziki ve teknik takibe alan polis, 2 Kasım'da Esenyurt ve Sultanbeyli'de belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Özel Harekat Timlerinin de katıldığı baskınlarda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin eylem hazırlığında oldukları öğrenildi.

Emniyet birimlerince yapılan incelemelerde, örgütsel içerikli belge ve şüphelilerin birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

İstanbul’da eylem yapacaklardı, istihbarata takıldılar. 2 DEAŞ üyesi yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

DEAŞ üyelerinden Mohamed M.A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, örgüt üyesi Zaher S.'nin ise "adli kontrol hükümleri" uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin