İstanbul'da ekmeğe zam yapıldı. İstanbul'da ekmeğe yüzde 33,3 zam... İşte İstanbul'da bir ekmeğin fiyatı

İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlarda 210 gram ekmeğin fiyatı 4 TL'ye yükseltildi. Buna göre, ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 33,3 zam gelmiş oldu. İBB'ye bağlı Halk Ekmek de ise bir ekmeğin fiyatı 2 liradan satılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu maliyetlerin artmasına rağmen ekmeğe bir müddet daha zam yapmayacaklarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da ekmeğe zam yapıldı. İstanbul'da ekmeğe yüzde 33,3 zam... İşte İstanbul'da bir ekmeğin fiyatı

İstanbul'da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için Oda'nın temmuz ayı meclis toplantısında oylama yapıldı.

Oylama sonucunda, İstanbul'da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 19,05 TL'yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi.

Daha önceki tarifede 1 kilogram ekmeğin azami fiyatı 14,28 TL olarak belirlenmiş ve 230 gram ekmeğin 3 TL'den satılması kararlaştırılmıştı.

Buna göre, ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 33,3 zam gelmiş oldu. İstanbul'da ekmek fiyatı semt semte ekmek fiyatları farklılık gösteriyor. Bir ekmeğin fiyatının 7-8 lira olduğu bölgeler mevcut. İstanbul'da uzun süredir ekmek gayri resmi zamla en ucuz olarak 4 liradan satılıyordu. Bu kararla zam resmiyet kazanmış oldu.

İMAMOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ekmeğe zam gelmesinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu İBB'ye bağlık Hak Ekmek'te fiyatların sabit kalacağını, zam yapılmayacağını bir ekmeğin 2 lira olduğunu söyledi.

İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün itibariyle İstanbul'da 210 gram ekmeğin fiyatı 4 lira oldu. 250 gr Halk Ekmek ise hala 2 TL. İBB, artan yüksek maliyetlere rağmen 250 gr Halk Ekmeği bir süre daha İstanbullulara 2 TL’den sunmaya devam edecek.

İşte o tweet:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin