İstanbul'da 534 bin TL'ye konut satıyorlar. İnanılmaz ama gerçek, TOKİ enflasyona darbe vurdu, 2+1 konutları 534 bin liradan satma kararı aldı. TOKİ İstanbul konutları, TOKİ konutlarına nasıl başvurulur, TOKİ konutları başvurusu ne zaman?

Yükselen fiyatlar ve konut faiz oranlarının artmasıyla birlikte İstanbul'da konut sahibi olmak artık imkansız. Dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için harekete geçen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul'da 534 bin liradan konut satma kararı aldı. 2+1 ve 3+1 olan konutların en yüksek satış fiyatı ise 790 bin lira. Peki TOKİ konutları için başvuru ne zaman ve TOKİ konutlarına nasıl başvurulur?

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 534 bin TL'ye konut satıyorlar. İnanılmaz ama gerçek, TOKİ enflasyona darbe vurdu, 2+1 konutları 534 bin liradan satma kararı aldı. TOKİ İstanbul konutları, TOKİ konutlarına nasıl başvurulur, TOKİ konutları başvurusu ne zaman?

Türkiye'nin başta İstanbul,  Ankara  ve İzmir olacak şekilde birçok şehrinde ucuz konut inşa eden TOKİ, 39 ilde 105 konut ile 18 ilde 189 iş yerini açık artırma yöntemiyle satışa çıkarıyor. 

TOKİ'nin satışını yapacağı konutlar, Çanakkale, Afyonkarahisar, Batman, Çorum, Adana, Ankara, Kahramanmaraş, Kars, Bilecik, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Niğde, Bursa, Kırıkkale, Kırşehir, Denizli,  Isparta, Diyarbakır, İzmir, Edirne, Eskişehir, Karabük, Sakarya, Sivas, Kastamonu, Mersin, Kayseri, Konya, Şanlıurfa, Kocaeli, Kütahya, İstanbul, Osmaniye, Samsun , Tekirdağ, Van, Uşak ve Yozgat illerinde yer alıyor. 

İş yerleri ise, Mersin, Isparta, Ağrı, Kahramanmaraş,  Giresun, Düzce, Gaziantep, Bolu, Burdur, Çorum, İzmir, Tokat, Kars, Konya, Muş, Trabzon, Zonguldak ve Yozgat illerinde bulunuyor.

534 bin liradan başlayan fiyatylarla

TOKİ'nin megakent İstanbul'da satışa sunduğu konutların fiyatları milyonların yüzünü güldürdü. İstanbul'da satışı yapılacak konutların fiyatları 534 bin 629 TL'den başlıyor. 

TOKİ megakent İstanbul ve 38 ilde daha ucuz konut satışı için düğmeye bastı. İstanbul'da satışa çıkarılan konutlar 2+1 ve 3+1 olarak belirlenirken, en düşük fiyat 534 bin 629 TL, en yüksek fiyat ise 790 bin 815 TL oldu. Satışı yapılacak konutlar için yüzde 50 peşinat ve 120 ay vade fırsatı uygulanıyor. 

 

Böylece İstanbul'da konut alacak vatandaşlar, 267 bin 314 TL peşinat ödeyerek, ayda 2.227 lira taksitle anahtarlarını hemen teslim alabilecek. 

Açık artırma kapsamında satışa çıkarılan 3+1'ler için 1.400 TL taksit imkanı bulunuyor. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulacak olan konut ve iş yerleri sahiplerini bulacak. Söz konusu açık artırmalar 17 Mayıs Salı ve 18 Mayıs Çarşamba günleri saat 10:30'da  Ankara  Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. 

Açık artırma başvuruları ve teminat ödemeleri Türkiye Halk Bankası AŞ ve T.C. Ziraat Bankası AŞ tarafından sürdürülecek. 

İstanbul'da 534 bin TL'ye konut satıyorlar. İnanılmaz ama gerçek, TOKİ enflasyona darbe vurdu, 2+1 konutları 534 bin liradan satma kararı aldı. TOKİ İstanbul konutları, TOKİ konutlarına nasıl başvurulur, TOKİ konutları başvurusu ne zaman? - Resim : 2

3 İLDE 1219 KONUT MÜJDESİ DE GELDİ

TOKİ'den 3 ile 1.219 ucuz konut müjdesi! 

Yeni konut projeleri için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2023'e kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefliyor. TOKİ, 6 ildeki 1.219 ucuz konut için düğmeye bastı. 

TOKİ'nin yeni projeleri, Muğla, Zonguldak ve Sivas illerinde hayata geçirilecek. Projelerin ihale tarihleri belli oldu.

TOKİ Muğla Köyceğiz projesi kapsamında 574 yeni konut inşa edecek. TOKİ Muğla Köyceğiz projesinin ihalesi 20 Temmuz 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek. 

Muğla Köyceğiz'de Toparlar Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan projede, konutların yanı sıra 21 dükkanlı ticaret merkezi ve altyapı çevre düzenlemesi işi de yapılacak.

 

TOKİ, yeni projeleri kapsamında Zonguldak Merkez'de 369 yeni konut inşa edecek. TOKİ'nin Zonguldak projesi için 13 Mayıs 2022 tarihinde saat 11:30'da ihale gerçekleştirilecek. 

TOKİ Zonguldak üzülmez projesi kapsamında, altyapı ve çevre düzenlemesi yapılarak, 2 adet büfe de inşa edilecek. 

TOKİ'nin ihale tarihlerini açıkladığı projeler arasında Sivas Akıncılar projesi de bulunuyor. TOKİ Sivas Akıncılar projesinin ihalesi 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30'da yapılacak. 

TOKİ Sivas Akıncılar projesi kapsamında 276 yeni konut ve 3 dükkanlı ticaret merkezi inşa edilecek. 

Kaynak: Emlak kulisi

TOKİ KONUTLARI BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olması

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir)

Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000  TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.)

Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin