İstanbul’da 1 Mayıs'ta neler yaşandı? İşte özeti!

Ne sendikalar geri adım, attı ne Vali; İstanbul'dan 1 Mayıs kareleri...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’da 1 Mayıs'ta neler yaşandı? İşte özeti!

Dev bir şantiyeye dönen Taksim Meydanı'nda İstanbul Valiliği'nin "30-40 metrelik çukurlar hayati tehlike yaratıyor" diyerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Sendika temsilcilerinin Taksim'e yürüyeceklerini duyurması üzerine İstanbul Valiliği dün aldığı bir kararla göstericilerin Taksim'e ulaşmalarını engellemek için Metrobüs, Tramvay, Metro, Vapur, İDO ve Taksim'e sefer yapan İETT otobüslerinin seferlerini gün içinde durdurdu. İstanbul Valiliği aldığı son kararla da Unkapanı'nı Taksim'e bağlayan Atatürk Köprüsü'nü kapattı. Köprü bağlantı noktalırından ikiye ayrılarak tüm geçişler kapatıldı.





Önlemlere rağmen İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları Sabahın ilk saatleriyle olaylı başladı



Polisin uyarılarını dikkate almayan gruba polis gaz bombası atarak müdahale etti. Ara sokaklarda polisle eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Yollar kapalı olduğu için yaralıları hastaneye ulaştırmada güçlük çekildi



İlk arbade Beşiktaş'ta yaşandı



Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanarak Taksim'e doğru yürümek isteyen gruba, polis müdahale etti.

Bölgede bulunan yüzlerce polis grupların önüne barikat kurarak, Taksim'de kutlamalara izin vermeyeceklerini, yapılan çağrıların yasadışı olduğunu söyleyerek gruba dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Grubun dağılmaması üzerine TOMA araçları ile tazyikli su kullanan çevik kuvvet polisleri, gruba gaz bombaları attı. Beşiktaş Çarşı'ya da gaz bombaları atılırken grubun bir kısmı Çarşı'ya bir kısmı da Yıldız tarafına geçti. 

 



İşçiler Şişli'de 1 Mayıs nöbeti tuttu



İşçiler gece boyunca DİSK Genel Merkezi önünde 1 Mayıs nöbeti tuttu. Polis, Şişli'den Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçen ve dağılma uyarılarını dikkate almayan DİSK kortejine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

 



Taksim bomboş



İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yayaların girişini de izin verilmeyen meydana, sadece görevliler ve basın mensupları alındı. Emniyet yetkililerin inceleme ve bilgilendirme yaptığı bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor.



Okmaydanında gerginlik



Okmeydanı'nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, Şişli istikametine doğru yürüyüşe geçti.Şark Kahvesi'nde bir araya gelen gruptakiler, Şişli'ye doğru yürürken, Şişli Endüstri Meslek Lisesi önünde önlem alan polis ekipleri yolu kapattı. 



Okmeydanı'ndaki cemevi arkasında yer alan Fatma Girik Parkı'nda toplanan başka bir grup da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Bu arada, çevik kuvvet ekipleri, Mecidiyeköy Meydanı'nda toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla Büyükdere Caddesi'ni kapattı.DİSK'e bağlı Nakliyat-İş üyesi bir grup, Mecidiyeköy Meydanı'ndan DİSK'in genel merkez binasına yürümek istedi, ancak polis tarafından geri çevrildi.








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin