İstanbul'a peş peşe kar uyarısı. Meteoroloji güncel haritayı paylaştı. İstanbul'da kuvvetli kar yağışı. THY'den İstanbul’da yeni sefer iptalleri. İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek? İstanbul'da okullara 3 gün tatil. Memurlar için flaş karar

İstanbul 18 Mart itibariyle yeni bir kar yağışının etkisi altına girecek. Kar yağışı 20 Mart Pazar günü öğleden sonraya kadar sürecek. Türk Hava Yolları, 18-19 Mart tarihlerinde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı uçuşları iptal etti. Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada ise 19 Mart'ta İstanbul Havalimanı'dan 80, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 20 seferin iptal edildiği belirtildi. AKOM, AFAD ve Meteoroloji'den İstanbul'a art arda uyarılar yapıldı, okullar tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a peş peşe kar uyarısı. Meteoroloji güncel haritayı paylaştı. İstanbul'da kuvvetli kar yağışı. THY'den İstanbul’da yeni sefer iptalleri. İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek? İstanbul'da okullara 3 gün tatil. Memurlar için flaş karar

İstanbul'da kar yağışının 18 Mart Cuma günü öğlen saatlerinde başlayıp gece saat 23.00 sıralarına kadar etkisini göstermesi bekleniyor. Kuvvetli kar yağışı uyarısı yapılan İstanbul'da hava sıcaklıkları da eskilerde seyredecek. Meteoroloji mevsim normallerinin altına düşecek hava sıcaklıkları ve kuvvetli kar yağışı nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 21 Mart Pazartesi gününe kadar yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verildiğini duyurdu.

Yerlikaya, Karla Mücadele Değerlendirme ve Hazırlık Toplantısı’nda Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden kentteki 3 günlük hava tahminini aldıklarını belirtti.

Saat 20.30'daki son meteorolojik verilere göre İstanbul'da beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı alınan idari tedbirleri duyuran Vali Yerlikaya, kentte okulların tatil edildiğini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce 18-20 Mart 2022 tarihleri arasında ilimize yönelik öngörülen olumsuz hava koşulları nedeniyle, Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımızla bugün Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır.

*Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden bu akşam saat 20.30'da alınan son meteorolojik verilere göre, 18 Mart 2022 Cuma gününden 21 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar;

1. İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına,

2. Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine,

3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine, ARA VERİLMESİ kararlaştırılmıştır.

4. 18 Mart 2022 Cuma günü Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Saygıdeğer hemşehrilerimizin karla mücadele konusunda alınan önlemlere verdikleri destek ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz

AKOM, AFAD VE İBB EKİPLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Kuvvetli kar nedeniyle İstanbul'da günlük hayatta birtakım olumsuzluklar yaşanması bekleniyor. Kuvvetli kar nedeniyle kent genelinde meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce uyarılar yapıldı. AKOM, AFAD ve İBB ekipleri de kent genelinde teyakkuz haline geçti.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından 5 günlük güncel hava tahmin raporu da yayımlandı. Yayımlanan güncel haritadaki verilere göre, İstanbul'da kar yağışı 18 Mart Cuma ve 19 Mart Cumartesi günleri kuvvetli bir şekilde etkisini gösterecek. 20 Mart Pazar günü de kent genelinde kar yağışı etkili olacak. 21-22 Mart tarihlerinde ise kar yağışı kenti kademeli olarak terk edecek.

MGM'DEN İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'den yapılan İstanbul uyarısında şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.03.2021 Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İstanbul'a peş peşe kar uyarısı. Meteoroloji güncel haritayı paylaştı. İstanbul'da kuvvetli kar yağışı. THY'den İstanbul’da yeni sefer iptalleri. İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek? İstanbul'da okullara 3 gün tatil. Memurlar için flaş karar

İstanbul'a peş peşe kar uyarısı. Meteoroloji güncel haritayı paylaştı. İstanbul'da kuvvetli kar yağışı. THY'den İstanbul’da yeni sefer iptalleri. İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek? İstanbul'da okullara 3 gün tatil. Memurlar için flaş karar - Resim : 2

THY'DEN YENİ SEFER İPALLERİ

İstanbul’da beklenen kar nedeniyle THY bazı seferleri iptal etti. THY’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

18-19 Mart 2022 tarihinde İstanbul’da yaşanması beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları uçuşlarımızda iptaller yaşanmaktadır.

Uçuşlarınız ile ilgili güncel bilgiye uçuş sorgulama ekranlarımız üzerinden; uçuş numaranızı veya parkurunuzu girerek ulaşabilir, iade, değişiklik veya açığa alma gibi haklarınızı yine aynı sayfadan öğrenebilirsiniz.

Seferi iptal olan yolcularımız uçuş saatine kadar web sitemiz, mobil uygulamamız, +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimiz ve bileti satın olmuş oldukları acenteler üzerinden değişiklik veya iade işlemlerini tamamlayabilirler.

İPTAL EDİLEN SEFER SAYISI AÇIKLANDI

THY Basın Müşavirliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “19 Mart tarihinde İstanbul’da beklenen hava muhalefeti nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı gereğince İstanbul Havalimanı kalkışlı 43’ü iç, 37’si dış hat olmak üzere 80 seferimiz iptal edilmiştir. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise 20 sefer iptal edildi” denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin