İstanbul'a İzlanda soğukları geldi! Kar ve yağmur etkili oluyor. İstanbul Valiliği'nden 'evsizler' için İstanbullulara çağrı: Dışarıda kimse kalmasın, misafir edelim

İstanbul'da İzlan'da soğukları etkili oluyor. Sabah saatlerindeki sağanak yağış yerini lapa lapa yağan kara bıraktı. İstanbul'da havanın sıfırın altına inmesi bekleniyor. İstanbul Valiliği soğuk havada dışarıda evsiz kimse kalmasın diye İstanbullulara çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda 2019 Yılında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla 39 ilçede başlatılan “Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim” çalışması hatırlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a İzlanda soğukları geldi! Kar ve yağmur etkili oluyor. İstanbul Valiliği'nden 'evsizler' için İstanbullulara çağrı: Dışarıda kimse kalmasın, misafir edelim

Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Avrupa ve Anadolu yakasında lapa lapa yağan kar, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar nedeniyle trafik kilitlenirken Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle bazı uçuşların tedbir amaçlı iptal edildiğini duyurdu.

 Soğuk havalarda sokakta kimsenin kalmaması için İstanbul Valiliği'nden İstanbullulara bir çağrı geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın 2019 yılında verdiği talimatla başlatılan “Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim” çalışması devam ettiği hatırlatıldı.

İstanbul Valiliği şu açıklamayı yaptı:

Çalışma kapsamında, 39 İlçemizde evsiz/mekânsız durumda bulunan vatandaşlarımız anlaşmalı otellerde ve tek kişilik odalarda misafir ediliyor.

Giyim, yemek, barınma vb. ihtiyaçları karşılanan misafirlerimize, gerekli hallerde uzmanlarımız tarafından psikolojik destek sunuluyor.

Hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmaması için, bu çalışmaya bütün İstanbulluların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olmaya devam edeceklerine yürekten inanıyoruz.

Çevrenizde evsiz, sokakta kalan birisini görür veya haberdar olursanız, en yakın polis/jandarma karakoluna bildirmenizi veya 155 Polis İmdat Hattını aramanızı bekliyoruz.

VALİ YERLİKAYA TWİTTER HESABINDAN ÇAĞRIDA BULUNDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 'evsiz' vatandaşlar için bir çağrıda bulundu.

Vali Yerlikaya, ''Ekiplerimiz evsiz, dışarıda kalan hemşehrilerimizi sıcak bir odaya yerleştirmek için sokak sokak geziyor Vatandaşlarımızı bu soğukta dışarıda bırakmamak için bir telefonunuz yeterli. 155 Polis İmdat Hattı" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin