İstanbul'a gelecek, romantizm rüzgarı estirecek

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, romantik şarkıların efsane sesi olan Viktor Lazlo’yu İstanbullu müzikseverlerle buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a gelecek, romantizm rüzgarı estirecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) müziğin farklı tarzlarını İstanbullu dinleyicilerle buluşturmaya devam ediyor.

 

Romantik şarkılarının efsane sesi Viktor Lazlo, 30. yıl turnesi kapsamında 11 Aralık Perşembe günü 20.00’de İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

 

Puslu sesi ve kültürler arasında bağ kuran şarkıları ile dikkatleri üzerine çeken Lazlo, 30 yıllık kariyerinin en sevilen şarkıları ile dinleyicilere seslenecek. Son 3 senedir efsanevi caz şarkıcısı Billie Holiday'in 20 'en güzel' şarkısını yorumladığı müzikalle dünyayı turlayan Lazlo şimdi de CRR'de aşk şarkılarına ve Latin tarzdaki romantik şarkılarına ses vermeye devam edecek.

 

Gerçek adı Sonia Dronier olan Viktor Lazlo, sahne adını 1942 yılında meşhur Casablanca filmindeki Paul Henreid'in canlandırdığı Victor Lazlo karakterinden aldı. Fransa'da doğan, gençlik yılları Belçika ve İngiltere'de geçen Viktor Lazlo'nun sanatı da yaşamı gibi kültürlerarası bir kavşak niteliği taşıyor.

 

Alain Chamfort'un bir Fransız filmi için yazdığı şarkıyı seslendirmesi üzerine kariyeri yeni bir yön alan Lazlo'nun 1985'de çıkardığı İngilizce, Fransızca ve İspanyolca şarkılardan oluşan 'She' adlı albümü ona başarıyı daha en başından getirdi. Seslendirdiği 'Breathless' ve 'Pleurer des Rivières' gibi farklı dillerde söylediği pek çok şarkı hit oldu. Lazlo'nun latin, pop, soul ve cazın zarif bir karışımı olan 'Sweet, Soft and Lazy' adlı albümü dünya çapında dikkatleri üzerine çekti. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığı roman 'La femme qui pleure' geçen sene Fransa'nın en prestijli yayınevlerinden Albin Michel tarafından yayınlandı. Ünlü Casablanca filminden aldığı Viktor adının aksine zarifliği ve yumuşak sesiyle çekici bir kadın olarak, 80'ler boyunca aşk şarkılarının ve Latin lezzetindeki romantik şarkıların sesi oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin