İstanbul, 'We Will Rock You' dedi

İngiltere’de 12 yıldır kapalı gişe oynayan ve bugüne kadar 13 milyondan fazla seyirciye ulaşan müzikal başladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul, 'We Will Rock You' dedi

Ülker Arena'yı dolduran binlerce seyirci dakikalarca "We Will Rock You" dedi. BKM organizasyonuyla sadece 10 gün İstanbul'da seyirciyle buluşacak müzikalin ilk gecesinde ilgi büyüktü.



12 Mayıs'a kadar devam edecek olan gösteriyi ilk gecesinde izlemeye gelenler arasında Erdil Yaşaroğlu - Begüm Kütük çifti ile Kerem Kupacı – Aslıhan Gürbüz çifti,  Birol Güven, İrfan Kangı, Yasemin Conga ve BKM Mutfak oyuncusu Gülsüm Alkan da vardı.



Sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri Cumartesi günü de gösteriyi izlemeye koştu. Gün boyunca gösteriyi izleyenler arasında Murat Serezli, Hakan Yılmaz, Neslihan Yeldan, Nur Çintay, Emre Aköz, BKM Mutfak Oyuncuları Eser Yenenler, İbrahim Büyükak, Oğuzhan Koç, Zeynep Koçak ile Haldun Dormen, Nilgün Belgün, Gökçe Bahadır ve Yonca Evcimik de vardı. Gösterinin son yarım saatini ayakta şarkılara eşlik ederek geçiren izleyiciler, Cumartesi günü de 3 kez bis yapmadan ekibi sahneden bırakmadı.



Hakan Yılmaz, Londra'da bilet bulup gidemedikleri gösteriyi Queen hayranı kızıyla izlediği için çok mutlu olduğunu söylerken, Haldun Dormen çok etkilendiğini ifade etti. Nilgün Belgün ise, "dans ediyorlar, şarkı söylüyorlar ve hepsi de muhteşem"dedi. BKM Mutfak oyuncuları beğenilerini kendi tarzlarıyla ifade edip " çocukken bir rock grubumuz vardı, onu yeniden kurmaya karar verdik" dediler. Gökçe Bahadır, finalde hala şarkıların etkisinden çıkamadığını ifade etti. Yonca Evcimik ise herkesin görmesi gerektiğini belirtti. 



Müzikalde, seyirci sadece We Will Rock You ile değil, her biri dünya listelerinde uzun süre üst sıralarda kalmış pekçok şarkı ile bütün gece adeta bir Queen konseri izliyor. I Want to Break Free, Somebody to Love, Killer Queen, Play the Game, One Vision, Don't Stop me Now, A Kind of Magic, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions müzikaldeki şarkılardan birkaçı.



GÖSTERİNİN MİMARI ROBERT DE NİRO



Robert De Niro 1996 yılında, Venedik Film Festivali’nde Brian May ve Roger Taylor ile sohbetleriyle ortaya çıkan müzikal 2002 yılında Buckingham Sarayı’nda II. Elizabeth’in Tahta Çıkışının 50. Yıldönümü gecesinde sahnelenmiş. Ayrıca 2002’de Theatregoers' Choice Ödülleri’nde aralarında En İyi Yeni Müzikal’in de olduğu 5 ödül, 2003 yılında Theatregoers’ Choice Awards’da WWRY 5 kategorinin bütün ödülleri, İspanyol versiyonunun İspanya’da sergilenmeye başlaması ile EMI Spain Platinyum Koleksiyonunda Platinyum Disk gibi birbirinden değerli ödülleri kazanam müzikal turnesi kapsamında 10 gün İstanbul'da olacak. 



DÜNYANIN EN ÇOK SATAN ŞARKILARI BU MÜZİKALDE



14 Mayıs 2001’de başlayan We Will Rock You müzikalinde, 18 albümü, 18 şarkısı ve 8 dvdsi dünyada bir numara olmuş Queen grubunun tüm hit parçaları yer alıyor. 1999 yılında Channel 4 tarafından “bugüne kadar en yapılmış en iyi şarkı” seçilen “ Bohemian Rhapsody” müzikalin doruk noktasını oluşturuyor.



MÜZİKAL ÜST YAZILI



We Will Rock You, günümüzden 300 yıl sonra Iplanet gezegenindeki gençlerin hikayesini anlatıyor. Sadece kendilerine dinletilen müziğe mecbur bırakılan, tüm hayatları gibi müzikleri de kontrol altında olan gençler, bir gün bir gitar bulurlar. Ve gerçek müzikle tanışırlar. Müzikal Türkçe üstyazılı olarak sahneleniyor. Böylece izleyenler, özellikle gençler belki de ilk defa Queen grubunu bu kadar yakından tanıma şansı buluyor.



We Will Rock You 3 -12 mayıs tarihleri arasında haftaiçi 21:00’de, cumartesi günleri 15:00 ve 21:00’de, pazarları ise 14:30 ve 20:00’de sahneleniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin