İstanbul ve Ankara'da 'Gezi Parkı' tutukluları için eylem

100 gündür cezaevinde bulunan Gezi davası tutukluları için Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak isteyen TMMOB üyelerine polis izin vermedi. TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesi önünde de yüzlerce kişi toplandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Ankara'da 'Gezi Parkı' tutukluları için eylem

Gezi Parkı Davası’nda 9 yıl süren yargılama sonucunda 7 kişi tutuklandı. İş insanı Osman Kavala ağırlaştırılmış hapis cezası alırken, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye de 18 yıl hapis cezası verildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odaların Gezi Davası’nda verilen hapis cezalarına karşı başlattığı Adalet Nöbeti 100’üncü gününü doldurdu.

Bugüne kadar TMMOB ve bağlı odaların üyeleri Mimarlar Odası binası önünde adalet nöbeti tutuyordu.

Gazete Duvar'dan Nur Kaplan 'ın haberine göre, meslek odaları Adalet Nöbeti'ni 100’üncü gününde Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak, daha sonra ise forum düzenleme kararı aldı. Ancak AYM önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Açıklamaya izin verilmemesi üzerine AYM karşısında bulunan Ahlatlıbel Parkı’ına geçen meslek odası temsilcileri ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin çembere aldığı grup oturma eylemine geçerek basın açıklamasını okudu.

TMMOB üyeleri, açıklamanın ardından forum düzenledi. Forumda, Gezi Davası’nda tutuklananların mektupları okundu.

‘GEZİ PARKI’NI SAVUNMAK MESLEKİ ETİK İLKELERİMİZDEN BİRİYDİ’

Meslek alanlarının tarihsel birikimle, temel ilkeleri çerçevesinde, halka ait olanı korumanın ve kamu yararını savunmanın mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevi olduğunu söyleyen Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Ayhan Erdoğan, Gezi Parkı için mücadele etmenin de mesleki etik ilkelerinden biri olduğunu söyledi.

TMMOB ÖNÜNDE EYLEM

İstanbul Karaköy'de bulunan TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesi önünde, yüzlerce kişi 100 gündür Gezi Direnişi nedeniyle tutuklu bulunan isimler için toplandı.

İstanbul ve Ankara'da 'Gezi Parkı' tutukluları için eylem

Kitle sık sık slogan ve alkışlarla tutuklanmaları protesto etti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin