İstanbul ve Ankara için flaş açıklama: Meral Akşener: Blöf yapmıyoruz. İYİ Parti, İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracak mı?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim yenilgisinin ardından ipleri kopardığı Millet İttifakı’nın ortağı CHP ile ilgili bomba açıklama. Yerel seçimde 81 ilde aday çıkaracaklarını sözlerini yineleyen Akşener “Biz artık CHP ile rakibiz" dedi. Akşener, Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hakkında iddialarda bulunan gazeteci Levent Gültekin’i yalandı, mahkemeye vereceğini söyledi. Akşener'den dikkat çeken İstanbul ve Ankara adaylığıyla ilgili açıklama da geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Ankara için flaş açıklama: Meral Akşener: Blöf yapmıyoruz. İYİ Parti, İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracak mı?

İyi Parti lideri Akşener, katıldığı canlı yayında  siyaset gündemine, yerel seçimlere dair konuştu.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini önde gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum? Ben onlara geçit vermem" dediğini iddia eden yorumcu Levent Gültekin’i yalanlarken, "Mahkemeye vereceğim, öyle bir sözüm yok" ifadesini kullandı.

"Blöf yapmıyoruz"

Akşener, partisinin 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararına karşı yöneltilen "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a karşı aday çıkaracak mısınız, yoksa blöf mü yapıyorsunuz?" sorusuna, "Blöf mlöf yapmıyoruz. Biz kuruluş ayarlarımıza dönüyoruz. Hem Ankara Belediye Başkanı’nı hem İstanbul Belediye Başkanı’nı öneren ben değilim, millet. Hem başta sayın Kılıçdaroğlu, hem de masa kabul etmedi. Arkadaşlarımız da milletin sesini reddetti. İnsanlar tercihlerinde hürdür. Ona saygı duymak gerekir. O tercihlerin her zaman bedeli olur" diye yanıt verdi. 

Akşener, "İstanbul'da Buğra Kavuncu aday olabilir de olmayabilir de. Özellikle bir arkadaşımıza çok şaşıracaksınız. Ankara adayımız Adnan Beker değil" açıklamasını yaptı. 

"İmamoğlu ve Yavaş'a kızgınlığım yok"

Akşener, şöyle konuştu:

Milletin sesini bu iki arkadaşımız da reddetti. Onlara karşı kızgınlığım, hiçbir şeyim yok. O masadan ben nasıl kalktım? Adayının tespiti nasıl yapılacak diye konuştuk, gittiğimde 'Kim aday olsun'a döndü. 5 arkadaşımız Kılıçdaroğlu dedi, ben karşı çıktım. Bu iki arkadaşımızın adını verdim. Biz CHP'nin iç işlerine kesinlikle karışmıyoruz. Bu benim siyasi terbiyeme asla yakışmaz. Biz sonradan anladık ki her iki tarafta da 'ceketimi assam kazanırım' varmış. 

"Başarısızlık olursa sorumluluk benimdir"

Hiçbir siyasi partiyle herhangi bir yol yürümenin içine girmeden, muhalif kimliğimizle 81 ilde yerel seçimlere gireceğiz. Kesinlikle bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Diyelim ki olmadı, asla tartışmayacağız. Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana aittir, ben de gereğini yapacağım. 

Mustafa Sandal aday olacak mı?

Ankara ve İstanbul adaylarımızla ilgili çalışma başlattık. Mustafa Sandal beyle bizim bir dostluğumuz oluştu zaman içerisinde. Ben istedim doğrusu ama henüz herhangi bir anlaşma ya da resmi bir teklif yapmadık. Keşke adım atsa. Çok isterim.  

İyi Parti lideri  Akşener, artık CHP ile ortak değil rakip olduklarını söyledi. Akşener "Biz Saraçhane'ye gittiğimizde de iç işlerine karışıyorduk. Şimdi seçimlere tek başına gireceğimizi açıkladık. Yine iç işlerine karışıyor olduk. Biz artık CHP ile rakibiz"  şeklinde konuştu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin