İstanbul Tiyatro Festivali, yerli ve uluslararası gösterileri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, yerli ve uluslararası gösterileri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Festivalin İngiltere'den konuğu Hofesh Shechter Topluluğu, Çifte Cinayet gösterisiyle 14-15 Kasım'da izleyicisiyle buluşacak. Şimdi tutku dolu, nefes kesen bu eseri izleme sırası İstanbullularda. Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleştirilen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Kasım’a kadar sürecek. 

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Tiyatro Festivali, yerli ve uluslararası gösterileri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor

Son on yılda dans dünyasında beklenmedik bir kırılma yaratarak çağdaş dansı geniş kitlelere ulaştırmayı başaran, Londra merkezli, dünyaca ünlü Hofesh Shechter Topluluğu, nefes kesici dans gösterisi Çifte Cinayet’le festivale konuk oluyor. Gösteri, 14-15 Kasım saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

İstanbul Tiyatro Festivali, yerli ve uluslararası gösterileri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor

Londra Kraliyet Balesi, Metropolitan Operası, Nederlands Dans Theater, Broadway, BBC gibi topluluk ve kurumlar için koreografiler üreten; 2008’de Londra’da kurduğu topluluğuyla dünya sahnelerinde bir coşku fırtınası estiren Hofesh Shechter imzalı Çifte Cinayet, koreografın alametifarikası olan bir ikilik barındırıyor ve iki ayrı bölümden oluşuyor.

İstanbul Tiyatro Festivali, yerli ve uluslararası gösterileri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor - Resim : 2

Eserin ilk bölümü Palyaçolar’da Shechter, şiddete olan duyarsızlığımızı, eğlence adı altında ne kadar ileri gidebileceğimizi inceliyor. Gösterinin ikinci bölümü Çözüm’de ise bir önceki bölümde sarsılan seyirciyi deva niteliğindeki bir sevecenlikle sarıp sarmalıyor, bir şefkat sığınağı yaratıyor. Sahnede hayranlık uyandıran 10 dansçı, seyirciyle çok az dans gösterisinde rastlanabilen bir yakınlık kuruyor. 

Festivalde Haftanın Diğer Oyunları

TERÖRİZM
15-16 Kasım 20.00 / Caddebostan Kültür Merkezi

BAKLAVA CUMHURİYETİ
17-18 Kasım 20.00 / DasDas

BANKTA
17-18 Kasım 20.00 / Süreyya Operası

KABUK
18-19 Kasım 15.00 / Alan Kadıköy

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin