İstanbul Tıp Fakültesi cinsiyet değişikliği makaleleri için inceleme başlattı!

İstanbul Üniversitesi akademik kadrosunda bulunan 11 doktor ve akademisyenin 18 yaşının altındaki çocuklara cinsiyet değiştirme ameliyatı için onay verdikleri ve aynı çocuklara ergenlik durdurucu haplar verdikleri iddia edildi. Hatta kanuni ve tıbbi etiğe aykırı olduğu söylenen ve çocuklara yapılan işlemler ile neticelerinin 11 doktor tarafından kendi imzalarıyla bir makalede de yer verildi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi söz konusu iddialarına ardından inceleme başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Tıp Fakültesi cinsiyet değişikliği makaleleri için inceleme başlattı!

İstanbul Üniversitesi akademik kadrosunda yer alan 11 doktor ve öğretim görevlisinin 18 yaşın altındaki 22 çocuğa tıbbi ve kanuni ilkelere aykırı olarak cinsiyet değişikliği ameliyatına onay verdikleri ve aynı çocuklara ergenlik durdurucu haplar verdikleri iddia edildi.

Hatta kanuni ve tıbbi etiğe aykırı olduğu söylenen ve çocuklara yapılan işlemler ile neticelerinin 11 doktor tarafından kendi imzalarıyla bir makalede de yer verildi. 

İddiaların ortaya çıkmasının ardından İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı, 18 yaş altındakilerin cinsiyet değişikliği süreçleriyle ilgili fakülte öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin çok yönlü inceleme başlatıldığını duyurdu.

Tepkilere neden olan makaleyle ilgili İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan yazılı açıklamada "Basın ve sosyal medyada 18 yaş altı cinsiyet değişikliği süreçleri ile ilgili İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin Dekanlığımız tarafından çok yönlü bir inceleme başlatılmıştır. Sürecin hukuki, akademik ve etik işleyişine ilişkin başlatılan inceleme üst düzey hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin