İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecek mi sorusuna Yanık'tan tepki çeken yanıt: Geri çekilmek Türkiye’nin şiddetle mücadeleden taviz verdiği anlamına gelmemektedir

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, kadına şiddet ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını Meclis gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren İmir, “İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacak mısınız? sorusunu yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecek mi sorusuna Yanık'tan tepki çeken yanıt: Geri çekilmek Türkiye’nin şiddetle mücadeleden taviz verdiği anlamına gelmemektedir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararını savunarak “Geri çekilme kararı hiçbir şekilde Türkiye’nin şiddetle mücadeleden taviz verdiği anlamına gelmemektedir" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, kadına şiddet ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını Meclis gündemine taşıdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren İmir, “İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlülüğe koyacak mısınız?” dedi.

"ÇEKİLME KARARU ŞİDDETLE MÜVADELEDEN TAVİZ VERME ANLAMINA GELMEZ"

Cumhuriyet'in haberine göre, önergeye yanıt veren Yanık, “Geri çekilme kararı hiçbir şekilde Türkiye’nin şiddetle mücadeleden taviz verdiği anlamına gelmemektedir. İstanbul Sözleşmesi kültürlere ve coğrafyalara göre şekillenecek hükümlere alan açan, amil hükümler içermeyen çerçeve niteliği taşıyan bir sözleşmedir. Başta anayasamız olmak üzere temel kanunlarımızda eşitlik ilkesi güçlü bir şekilde tanımlanmış ve pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alınmıştır. Türkiye’de şiddet mağdurunun korunması ve şiddetin önlenmesi kapsamında 6284 sayılı kanun ve buna ilişkin ikincil mevzuat ile güçlü bir yasal altyapı oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin