İstanbul Opera Festivali operanın güçlü sesiyle veda etti

Uluslararası İstanbul Opera Festivali, opera dünyasının ünlü aryalarının seslendirildiği etkileyici bir gala konseri ile sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Opera Festivali operanın güçlü sesiyle veda etti

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, DenizBank'ın katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, opera dünyasının ünlü aryalarının seslendirildiği etkileyici bir gala konseri ile sona erdi.



Festivalin kapanışında Zorlu Center PSM'de gerçekleşen gala konserine dünyaca ünlü Rus bariton Dmitri Hvorostovsky damgasını vurdu. Dmitri Hvorostovsky'e Şef Constantine Orbelian ile Soprano Ana Maria Martinez'in yanı sıra İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti. Opera salonlarının vazgeçilmez sanatçısı Dmitri Hvorostovsky, dünyanın yaşayan en ünlü baritonu olarak kabul ediliyor.



İki hafta süren festivalde, Başrejisör Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğinde 6 opera prodüksiyonu ve bir gala konser ile toplam 10 temsille sanatseverlerin karşısın çıktı. Festival kapsamında seyirciler; Ankara, İstanbul, Samsun ve Mersin Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra, Salzburg Devlet Operası'nın "Beklenmedik Karşılaşma" adlı yapımını da izlediler. Temsillere 11 bini aşkın sanatseverin katıldığı bildirildi. 3 Haziran 2014'de, Zorlu Center PSM'de, "Attila" ile açılışı yapılan 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali; yine Zorlu Center PSM'de "Fatih Sultan Mehmet" ile "Dmitri Hvorostovsky Gala Konseri", İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesinde "Saraydan Kız Kaçırma", Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi'nde "Birjan ve Sara" ile "Lüküs Hayat" ve Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde "Beklenmedik Karşılaşma" temsilleriyle fark yaratan bir organizasyona imza attı.(ANKA)


Etiketler arya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin