İstanbul Milli Eğitim Müdürü'nden yangın açıklaması

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çıkan yangınla ilgili Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Milli Eğitim Müdürü'nden yangın açıklaması

Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında sabaha karşı çıkan yangın kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının devam ettiği sırada olay yerine gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız incelemelerde bulundu. Yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan Mustafa Demir ile Muammer Yıldız habercilere açıklamalarda bulundu.



“YANGIN UCUZ ATLATILDI DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"



Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sabah saat 06.00 civarında başlamış yangın. Kesin olarak neden başladığı henüz belli değil. Bizim için önemli olan tarihi bir eser olması. Yangının birden fazla yerde çıkmasının bir nedeni de etrafı kagir ama içi ahşap yukarıdan aşağıya. Birden bire de yayılmış. Arkadaşlar olağanüstü bir çalışmayla çalışıyorlar. Zamanında müdahale edildi. En azından binanın dıştan zarar görmesini engellediler. İnsan kaybı yok. Çevredeki binalarda da ciddi tehlikeler olabilirdi, hemen yanıbaşında Ziraat Bankası'nın restore edilen ilk borsa binası vardı. O en azından muhafaza edildi. Çevre binalar muhafaza edildi. Gayret eden herkese teşekkür ediyoruz. Ucuz atlatıldı diye düşünüyoruz" dedi.



"ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTIĞI TAHMİN EDİLİYOR"



İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Yangının gece olması, içeride çalışanların bulunmadığı bir anda olmuş olması bizi sevindirdi. Can kaybı yok ama bina tarihi bir bina ve gerçekten ciğerlerimiz yanıyor. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Ancak henüz ona karar verilemedi, daha sonra ona bakılacak. Arkadaşlarımız itfaiyeyi aradıklarında 2 dakikada geldiklerini ama yapının ahşap olması biranda içeride çok hızlı bir şekilde yangın büyüyor. Sayın valimizin ve belediye başkanlarımızın talimatıyla ekipler yangına müdahale ettiler. Şu anda yangın kontrol altında. Ancak alt katlara kadar sirayet etti. Binanın ikinci katında ara katta arşiv binamız vardı. Tabi bütün bölümlerde yoğun olarak da evrak vardı. Ancak arşiv binamızda yangın yok" diye konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım, "Yangın şu anda kontrol altında soğutma çalışmaları yapılıyor. Herhangi bir tehlike gözükmüyor. Doğalgaz tam zamanında kesildi. Bir problem yok şuanda. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da olmadı. Şu anda 9 ekibimiz var" ifadesini kullandı.



DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin