İstanbul Kitap Fuarı 40. kez kapılarını açıyor. İki binin üzerinde yazar imza günü düzenleyecek: 376 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak: İstanbul Kitap Fuarı ne zaman başlıyor?

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde artık geleneksel hale gelen İstanbul Kitap Fuarı 40. kez okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. 28 Ekim - 5 Kasım 2023 tarihleri arasında açık olacak fuar boyunca 2 binden fazla yazar imza günü düzenleyecek, 376 kültür etkinliği düzenlenecek. İşte 40. İstanbul Kitap Fuari ile ilgili detaylar.

İstanbul Kitap Fuarı 40. kez kapılarını açıyor. İki binin üzerinde yazar imza günü düzenleyecek: 376 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak: İstanbul Kitap Fuarı ne zaman başlıyor?

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 40. kez okurlarıyla buluşmaya hazırlanan İstanbul Kitap Fuarı, birbirinden özel etkinlik programlarıyla ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak. 28 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek fuar, 376 kültür etkinliğine ve 2000’den fazla yazarın imza gününe ev sahipliği yapacak.  

ANA TEMA: YAŞASIN CUMHURİYET

Kitapseverlerin tüm sene heyecanla beklediği Tüyap Kitap Fuarı için sayılı günler kaldı. Ana teması “Yaşasın Cumhuriyet” olan İstanbul Kitap Fuarı bu yıl da birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Fuar süresince düzenlenecek olan söyleyişiler, paneller, şiir dinletileri, sergiler ve film gösterimleri ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak. 

Fuarın bu yılki Onur Yazarı Nermin Abadan Unat’ın katılımıyla 28 Ekim Cumartesi günü Yaşasın Cumhuriyet söyleşisi düzenlenecek. Moderatörlüğünü Asuman Kafaoğlu Büke’nin yapacağı söyleşide Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ve Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan konuşmacı olarak yer alacak. 29 Ekim Pazar günü ise Onur Yazarı Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ile Onur Kitabı “Cumhuriyet’in 100. Yılında Cumhuriyet’i Yaşayan Asırlık Çınar: Nermin Abadan Unat” üzerine Tüyap tarafından bir söyleşi düzenlenecek. Ayrıca yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı da okurlarla buluşacak. 

2 BİNDEN FAZLA YAZARIN İMZA GÜNÜ

Fuar boyunca gerçekleşecek söyleşilerde ve imza günlerinde, Ahmet Ümit, Celal Şengör, Zülfü Livaneli, Murathan Mungan, Yılmaz Özdil, Yılmaz Odabaşı, Ahmet Telli,  Ayşe Kulin, Şükrü Erbaş, İpek Ongun, Gülten Dayıoğlu, Mario Levi, Buğra Gülsoy, Engin Akyürek, Ediz Hun, Gülseren Budayıcıoğlu, Canan Karatay, Sevil Atasoy, Kaan Sekban, Zafer Algöz, Can Yılmaz, Feyza Altun, Yekta Kopan ve İrfan Değirmenci gibi popüler isimlerin yanı sıra pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı ile birlikte genç yazarlar da dokuz gün boyunca başta İstanbul olmak üzere bölgenin çeşitli illerinden gelen okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Fuara yurt içi ve yurt dışından 998 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, 400’den fazla kültür etkinliği gerçekleşecek ve 2000’den fazla yazar imza günü düzenleyecek. Fuara 500 binin üzerinde ziyaretçinin yoğun ilgisi bekleniyor. 

CUMHURİYETİN YÜZYILI EDEBİYATI

100. Yıl Etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyetin Yüzyılı Edebiyatı konu başlığı altında, yüzyılın şiiri, öyküsü, çocuk ve gençlik edebiyatı, romanı, denemesi – eleştirisi ve yayıncılığı ile ilgili de ilgi çekici söyleşiler gerçekleşecek, birbirinden değerli yazarlar okurlarla bir araya gelerek, fikirlerini paylaşacaklar. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin