İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de büyük operasyon! Öğrenciler gözaltına alındı

Erdoğan dünkü kabine toplantısı sonrası, "Bazı park bahçe, buralardaki bankların üzerinde yatanlar şunu açık ve net söylüyorum: Öğrencilikle alakaları yoktur. Bunlar kendilerine göre güya sözde öğrencilerdir" demişti. Gece saatlerinde ev ve yurt fiyatlarını protesto etmek için parklarda yatan üniversite öğrencilerine operasyonlar yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de büyük operasyon! Öğrenciler gözaltına alındı

Yurt ve kira ücretlerine tepki göstererek 'barınamıyoruz' eylemlerine başlayan "Yurtsuzlar", Kadıköy Moda'da 8. günlerinde polisin müdahalesiyle karşılaştılar. Müdahalede, 50'ye yakın üniversitelinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de büyük operasyon! Öğrenciler gözaltına alındı

İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de büyük operasyon! Öğrenciler gözaltına alındı - Resim : 2

Edinilen bilgiye göre Hasanağa Bahçesi'nde bulunan 30'a yakın üniversite öğrencisi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Ayrıca, öğrencilerin savunmaları için İzmir Barosu'nda görevli 4 avukatında emniyete gittiği öğrenildi.

İzmir'de gözaltına alınan bazı öğrencileri emniyet mensuplarının 'konuşalım' diyerek aşağı indirmeye çalıştığı görüldü.

İşte öğrencilerin Twitter'dan paylaştığı o görüntüler:

Eskişehir'de parkta eylem yapan öğrencilere müdahale edildiği öğrenildi.

Polisin şiddet uyguladığını belirten üniversiteliler Twitter'da #YurtsuzlarGözaltında etiketi ile yüzlerce paylaşımda bulundu.

TUNCELİ'DE ÖĞRENCİLER EYLEME GEÇTİ

Tunceli Munzur Üniversitesi bazı kız öğrencilerin rektörlük tarafından yurttan atıldığı öğrenildi. Öğrenciler ise yurt bahçesinde eyleme geçti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği’nden Kadıköy’de gözaltına alınan “Barınamıyoruz” eylemcilerine ilişkin açıklama geldi.

Söz konusu eylemin yasal olmadığı ve sonlandırılması için uyarıda bulunulduğu ileri sürülen valilik açıklamasında, “Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle (17) kadın, (11) erkek olmak üzere toplam (28) şahıs yakalanmıştır. Doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır” denildi.

 Valiliğin açıklaması şöyle:

"Kadıköy ilçemiz Moda-2 Parkı’nda dün akşam saat 21.30 sıralarında KYK Yurtlarını protesto etmek amacıyla toplanan, slogan atmak ve pankart açmak suretiyle gösteri yapan (36) kişiye, güvenlik güçlerimizce yasal olmayan eylemin sonlandırılması için uyarılarda bulunulmuştur.

Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle (17) kadın, (11) erkek olmak üzere toplam (28) şahıs yakalanmıştır. Doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin