İstanbul için scooter kararı: 5 ilçede geçerli olacak! İstanbul'un 5 ilçesinde scooter kullanımına kilometre sınırı getirildi!

İstanbul'un 5 ilçesinde scooter kullanımına kilometre sınırı getirildi. UKOME toplantısında alınan karara göre, Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih'te yaya yoğunluğu fazla olan bölgelerde 20 km olan scooter hız sınırı 12,5 km'ye indirildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul için scooter kararı: 5 ilçede geçerli olacak! İstanbul'un 5 ilçesinde scooter kullanımına kilometre sınırı getirildi!

İstanbul'un 5 ilçesinde scooter kullanımına kilometre sınırı getirildi. Alınan karara göre, Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih'te yaya yoğunluğu fazla olan bölgelerde 20 km olan scooter hız sınırı 12,5 km'ye indirildi.

Oluşabilecek tehlikeleri engellenmesi ve can kayıplarının yaşanmaması adına elektrikli scooter’lara Max 25 km/s hız sınırlamasını zorunlu tutuluyordu.

BUGRA GÖKCE AÇIKLAMIŞTI 

3 Nisan tarihinde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, şehirde scooter kullanımına ilişkin yeni eylem planını hazırladıklarını, hassas bölge olarak geçen yoğunluğun yaşandığı bölgelerde hız sınırının düşürüleceğini açıklamıştı.

Kararlaştırılan yeni eylem planında, park alanları, hız sınırı için değişikliğe gidileceği açıklanmıştı. 

UKOME TOPLANTISIYLA KARAR ALINDI

Bugün gerçekleştirilen UKOME toplantısında elektrikli scooter araçlarının bazı ilçelerde bulunan hız sınırlaması da görüşüldü.

Görüşmeler çerçevesinde; Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinin yaya yoğunluğu fazla olan hassas bölgelerinde saatte 20 kilometre olan elektrikli scooterların hız sınırının, saatte 12,5 kilometre olarak düzenlenmesi kararı alındı.

Öte yandan bazı modellerde herhangi bir ek yazılım yapmadan bir kaç tuşa basarak elektrikli scooter hız sınırı kalkmaktadır.

Diğerlerinde ise dışarıdan yazılımsal bir müdahale gereklidir. Bu durum cihazınız garanti kapsamından çıkmasına neden olur.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin