THY İstanbul Havalimanı'ndan kademeli olarak uçuşlara başladı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'dan flaş açıklama...

İstanbul'da üç gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı hava ulaşımını da etkiledi. İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar kar nedeniyle saat 13.00'e kadar durdurulmuştu. Ancak THY'den yeni bir açıklama geldi ve bu süre uzatıldı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur" dedi. Gelen yeni bir habere göre havaliman bir pist uçuşlara açıldı ve ilk uçak iniş yaptı.

Google Haberlere Abone ol
THY İstanbul Havalimanı'ndan kademeli olarak uçuşlara başladı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'dan flaş açıklama...

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul Havalimanı'ndan kademeli olarak uçuşlara başladı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı'nda inişlerden sonra kalkışların da başladığını bildirdi.

İstanbul Havalimanı apronundaki kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Aycı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, uçakları göndermeye başladıklarını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Özellikle geniş gövdelerimizi kaldırdık ve yolladık. Rotasyonu burada sağlayabilmek için özellikle park yerlerini açmamız gerekiyor. Şu anda bir pistimiz açık ve onun başında de-icing yapıyoruz. Uçakları tek tek çıkarttık, uçurmaya başladık. Şu an New York uçağı indi ve New York uçağı kalktı. TK 01'i yolladık. Arkasından Miami, Huoston'u kaldırdık. Peşinden Londra, Atlanta uçağı kalktı. Uçaklar sırayla geliyor ve gidiyor. Sabaha kadar 60 uçaklık park yerini temizleyeceğiz ve açacağız."

NE OLMUŞTU?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı’nın bugün saat 13.00’e kadar uçuşlara kapatıldığını duyurmuştu.

Keskin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi nedeniyle İstanbul Havalimanı pistlerine uçak iniş kalkışı yapılmayacak olup, kapalılık durumu 25 Ocak saat 13,00’e kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer vermişti.

Uçuşlar bu gece yarısına kadar durdu

Ancak bununla ilgili bir son dakika bilgisi geldi. THY , İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları, saat 00.00'a kadar durdurduğunu açıkladı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur." dedi.

Bir pist açıldı, ilk uçak indi

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle tüm uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı'ndaki kar temizleme çalışmalarının ardından bir pist saat 12.00 itibariyle uçuşlara açıldı.

Kar yağışı nedeniyle uçuşların durulduğu İstanbul Havalimanı'ndaki pistlerinden biri saat 12.00 itibariyle öncelikle kar yağışı nedeniyle havalimanına iniş yapamayarak başka şehirlerdeki havalimanlarına yönlendirilen uçuşlarda olacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak resmi twitter hesabından "İstanbul Havalimanı (LTFM) 18/36 pisti park yeri onayı alınarak Divert Uçuşlar öncelikli olacak şekilde 25 Ocak 2022 tarihi saat 12:00'de trafiğe açılmıştır" paylaşımında bulundu.

Bu arada yoğun kar yağışı nedeniyle tüm uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı'na bir pistin uçuşlara başlamasının ardından ilk uçak iniş yaptı. Türk Hava Yolları'nın (THY) Karakas-İstanbul uçağı saat 12.30'da İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

THY İstanbul Havalimanı'ndan kademeli olarak uçuşlara başladı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'dan flaş açıklama... - Resim : 2 

Çalışmalar hızlandı

Bu arada kar yağışının şiddetini arttırması nedeniyle dün saat 14.00’ten itibaren uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı'nda kar yağışının şiddetini kaybetmesinin ardından günün ilk saatiyle birlikte çalışmalar hız kazandı.

Havalimanı işletmecisi İGA, kar nedeniyle kapanan pist ve taksi yollarını temizleme çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte uçuşların saat 13.00'te yeniden başlaması planlanırken, seferleri iptal olan yolcular ise geceyi terminalde geçirdi.

THY İstanbul Havalimanı'ndan kademeli olarak uçuşlara başladı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'dan flaş açıklama... - Resim : 3

Yolcular için kara tarafındaki yeme içme alanlarında yüzde 30 indirim uygulanırken daha önce bir saat olan ücretsiz kablosuz internet hizmeti ise 24 saate uzatıldı.

Sabah saatlerinde yolların kısmen açılmasıyla birlikte havalimanı ile şehir arasında ulaşımı sağlayan otobüs servisleri havalimanı çıkışlı olarak tek yönlü olarak hizmet vermeye başladı.

İstanbul Havalimanı'nda bir pist uçuşlara açıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle tüm uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı'ndaki kar temizleme çalışmalarının ardından bir pist saat 12.00 itibariyle uçuşlara açıldı.

Kar yağışı nedeniyle uçuşların durulduğu İstanbul Havalimanı'ndaki pistlerinden biri saat 12.00 itibariyle öncelikle kar yağışı nedeniyle havalimanına iniş yapamayarak başka şehirlerdeki havalimanlarına yönlendirilen uçuşlarda olacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak resmi twitter hesabından "İstanbul Havalimanı (LTFM) 18/36 pisti park yeri onayı alınarak Divert Uçuşlar öncelikli olacak şekilde 25 Ocak 2022 tarihi saat 12:00'de trafiğe açılmıştır" paylaşımında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin