İstanbul halkına İGDAŞ'tan acil uyarı. İstanbullulara SMS ile uyarı üstüne uyarı. AFAD'dan sonra İGDAŞ da SMS gönderdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD İstanbul için fırtına uyarısında bulunmuştu. İstanbul halkına acil bir uyarı İGDAŞ'tan geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul halkına İGDAŞ'tan acil uyarı. İstanbullulara SMS ile uyarı üstüne uyarı. AFAD'dan sonra İGDAŞ da SMS gönderdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapılırken, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istenmişti.

Meteoroloji İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; bölgenin bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi.

Marmara Bölgesi genelinde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova)  için bugün, pazar günü ise bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildi.

Rüzgarın, bugün bölge genelinde güney yönlerden (lodos) fırtına; yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına şeklinde olması bekleniyor.

Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının, pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

AFAD VE İGDAŞ'TAN DAN CEP TELEFONLARINA UYARI MESAJI

AFAD vatandaşların cep telefonlarına da bir uyarı mesajı gönderdi. Uyarıda, 'Meteorolojiye gore Istanbul'da kuvvetli lodos ve yagis bekleniyor. Baca zehirlenmesi,ulasimda aksamalar ve cati ucmasina karsi dikkatli olun.' ifadeleri kullanıldı.

Bir uyarı da İGDAŞ'tan geldi. İGDAŞ tarafından cep telefonlarına gönderilen SMS'te "İstanbul için fırtına uyarısı yapılmıştır. Güvenli doğal gaz kullanımı için bacalı cihaz bulunan odada kesinlikle uyumayınız, havalandırma menfezlerinizi açık tutunuz, lodoslu ve fırtınalı havalarda gece uyumadan bacalı cihazlarınızı lütfen kapatınız" denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin