İstanbul Film Festivali bugün başlıyor!

Festival, Tassos Boulmetis'in yönettiği Lodos / Notias filminin gösterimiyle başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Film Festivali bugün başlıyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 36. İstanbul Uluslararası Film Festivali, bugün akşam 20.30’da TİM Maslak Show Center’da yapılacak açılış töreniyle başlıyor. Belgesel ve kısa filmler dâhil 203 filmin gösterileceği festival 15 Nisan'a kadar sürecek.



Bu yılki sloganı "Kaldır Kafanı" olarak duyurulan 36. İstanbul Film Festivali açılış töreninde, Yeşilçam’ın en üretken yönetmenlerinden Barış Pirhasan, Türk sinemasının sinemanın gelmiş geçmiş en güzel yüzlü aktrislerinden Selma Güneri, performansıyla Türkiye sinema ve tiyatro tarihinde iz oyuncu Macit Koper ve yönetmen Çetin Tunca’ya  'Sinema Onur Ödülü' takdim edilecek.



Ayrıca sahne ve sinemanın usta oyuncusu Sir Ian McKellen da İstanbul Film Festivali’nin Onur Ödülü’nü almak üzere ödül töreninde bulunacak. Cem Davran’ın sunuculuğunu üstleneceği gecede ayrıca festivale destek veren kurum ve kuruluşlara İKSV tarafından birer teşekkür plaketi verilecek. Açılış töreninin ardından festival, Tassos Boulmetis'in yönettiği Lodos / Notias filmiyle başlayacak.



Festivalde gösterilecek filmler için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin