İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri. Beklenen İstanbul depreminden en çok hangi ilçeler etkilenecek?

Beklenen İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe belli oldu. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından deprem hakkındaki farkındalık daha çok artmışken, beklenen İstanbul depremi hakkında da açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki İstanbul depreminden en çok hangi ilçeler etkilenecek? İşte beklenen İstanbul depreminden en çok etkilenecek 15 ilçe. 

Google Haberlere Abone ol
İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri. Beklenen İstanbul depreminden en çok hangi ilçeler etkilenecek?

İstanbul depremi hakkında bir uyarı daha geldi. AFAD kaynağıyla paylaşılan ilçelerin zemin sıvılaşma riskine göre belirlendiği vurgulandı.

Sabah'ta yer alan habere göre beklenen İstanbul depreminden en çok etkilenecek 15 ilçe belli oldu. 

Peki İstanbul depreminden en çok hangi ilçeler etkilenecek? İşte beklenen İstanbul depreminden en çok etkilenecek 15 ilçe. 

İSTANBUL DEPREMİNDEN EN ÇOK ETKİLENECEK 15 İLÇE HANGİLERİ?

Beklenen İstanbul depreminden en çok etkilenecek ilçeler Bakırköy, Başakşehir, Bahçelievler, Küçükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Sultanbeyli, Üsküdar, Fatih, Tuzla, Pendik ve Maltepe olarak açıklandı.

İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri. Beklenen İstanbul depreminden en çok hangi ilçeler etkilenecek?

DEPREME DAYANIKLI BİNALARIN ÖZELLİKLERİ NELER?

Binanın depreme dayanıklı olması için işin ehli mimar ve mühendisler tarafından oluşturulması gerekir. Bina suya karşı dayanıklı olmalı, doğru şekilde tasarlanmalı, inşaat sırasında kullanılan demir, çelik ve beton gibi malzemeler kaliteli olmalıdır. 

Evin kolonları sağlam olmalı, eğer kolon kesilmişse inceleme yapılmalıdır. Ayrıca yapı için bir hasar raporu çıkarılmalı, bu rapor ile binanın sağlamlık durumu öğrenilmelidir. 

Depreme dayanıklı ev ve binaların özellikleri şu şekilde belirtilebilir:

Binanın yaşı
Zemin durumu
Kiriş ve kolon durumu
Binadaki rutubet durumu
Onaylanan projeye uygunluk

İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri. Beklenen İstanbul depreminden en çok hangi ilçeler etkilenecek? - Resim : 2

BİNALAR NASIL DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLİR?

Binalardan alınan beton numunesi ile çeşitli testler yapılarak, bu testlerin sonucunda bina güçlendirme çalışmaları gerçekleştirilebilir.

Binalarda kullanılan güçlendirme teknikleri şu şekildedir:

Kanat ekleme
Eski ve yeni betonları kaynaştırma
Çelik mantolama
Kolon mantolama
Epoksi enjeksiyonu
Mantolama veya gömlek geçirme
Betonarme mantolama

YENİ BİNALAR DEPREME DAYANIKLI MI?

Uzmanlara göre 2001 sonrasında yapılan binalarda deprem riski daha azdır. Bir binanın depreme dayanıklı olması için kullanılan malzeme ve işçilik kaliteli olmalı, binanın zemini sağlam olmalıdır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin