İstanbul depremi için korkutan uyarı! Bülent Oruç açıkladı: Her an olabilir.. Yaklaşık 2 bin 300 bina yıkılmalı

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Bülent Oruç, 17 Ağustos depremi yıldönümünden bir gün önce önemli uyarılarda bulundu. Bülent Oruç, Kocaeli havzasında orta hasarlı binaların incelenmesi ve yaklaşık 2 bin 300 binanın yıkılması gerektiğini belirtirken olası Marmara depreminin de zamanı geldiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul depremi için korkutan uyarı! Bülent Oruç açıkladı: Her an olabilir.. Yaklaşık 2 bin 300 bina yıkılmalı

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Bülent Oruç olası Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Önlem almak gerektiğini vurgularken artık zaman kalmadığının da altını çizdi. İşte Oruç'un kritik uyarıları:

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Bülent Oruç, olası İstanbul depremi nedeniyle Kocaeli’de yapı stoklarının incelenmesi gerektiğini söyledi. Kentte orta hasarlı tanımlanan binaların yıkılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Oruç, "Kocaeli'de 2 bin 300 civarında orta hasarlı olarak tanımlanmış, hatta belki de daha kötü durumda olan yapılarımız var. Bu yapıların bir an önce yıkılması lazım. Bunu net söylüyorum. Beklenen İstanbul depremini biliyoruz. Bununla ilgili herhangi bir şüphemiz yok. Ama bu kadar bina fazla ve bunların bir an önce yıkılması lazım. Tüm Kocaeli havzasındaki binaların yapı stoklarının detaylı bir çalışmayla araştırılması lazım.” diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin