İstanbul Baro seçiminde kazanan belli oldu! Mehmet Durakoğlu üçüncü kez seçildi!

İstanbul Barosu'nun yeni başkan ile yönetiminin seçileceği Genel Kurul toplantısının birinci oturumu yapıldı. Pandemi sebebiyle geçen yıl yapılamayan ve bu sene Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen genel kurul toplantısında 7 avukatlık grubu, İstanbul Barosu başkanlığı için yarıştı. Seçimi Mehmet Durakoğlu üçüncü kez kazandı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Baro seçiminde kazanan belli oldu! Mehmet Durakoğlu üçüncü kez seçildi!

İstanbul Barosu Genel Kurulu tamamlandı. İstanbul Barosu Başkanlığı'na Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı avukat Mehmet Durakoğlu üçüncü kez seçildi.

İstanbul Baro seçiminde kazanan belli oldu! Mehmet Durakoğlu üçüncü kez seçildi!

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde, Baro'ya kayıtlı 50 bin avukat, 131 sandıkta oyunu kullandı.

 İşte sonuçlar:

Av. Mehmet DURAKOĞLU: 8479
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu

Av. Hasan KILIÇ: 6155
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi

Av. Gökhan AHİ: 6013
Avukat Hakları Grubu

Av. Sezin UÇAR: 1661
Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu

Av. Ata YAZICIOĞLU: 1669
Çağdaş Avukatlar Grubu

Av. Kaptan YILMAZ: 1087
İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu

Av. İshak Şâdi ÇARSANCAKLI: 952
Bağımsız Avukatlar Grubu

Açılan sandık sayısı: 131

Geçersiz Oy: 467

 İşte Durakoğlu'nun yönetimi:

İstanbul Baro seçiminde kazanan belli oldu! Mehmet Durakoğlu üçüncü kez seçildi! - Resim : 3

"BU KALEYİ ASLA AMA ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Mehmet Durakoğlu konuşmasında, "Bu çok değerli bir zafer. Ama üzerinde özellikle konuşulması gereken bir zafer. Genç meslektaşlarımızla ilgili oluşan çok büyük dertler var ve bu dertlere ilişkin eksikliğimizin olduğu ortaya çıkmış durumda. Bunu itiraf etmeden hiçbir yol alamayız. O arkadaşlarımızla birlikte olmak, onlarla birlikte çözüm aramak, onların sorunlarına çözüm üretmek zorundayız. Bunun nasıl olacağı konusuyla ilgili olarak yapılan manipülasyonlar hepimiz için son derece önemli sonuçlar ifade ediyor. Buradan çıkabiliyor olmamız gerekiyor. Bir gerçek var, başından beri onu söylüyorum. İstanbul Barosu'nda yönetimde olmak için omurga gerekir. Bu omurgaya sahip olduğumuz için kazandık. Onun için biz şimdi burada Mustafa Kemal'den bahsediyoruz. Onun için kalenin hala burada dimdik durduğundan bahsediyoruz. Bu kaleyi asla ama asla teslim etmeyeceğiz. Hepinize emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şimdi, bize düşen görevler var. Bunları mutlaka yerine getirmek zorundayız. Önümüzdeki bir yıl içerisinde mutlaka daha başarılı olmalıyız ve buradan çıkışın formülü olarak İstanbul Barosu aranmalı. Bunu sağlamaya çalışacağız" dedi.

İstanbul Baro seçiminde kazanan belli oldu! Mehmet Durakoğlu üçüncü kez seçildi! - Resim : 4 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin