İstanbul Ankara arasına süper hızlı tren geliyor. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu tv100 yayınında iki özel açıklama yaptı: Yunanistan ile Türkiye arasına köprü ve süper hızlı tren

AK Parti kongresinde tv100'e canlı yayın konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu çok önemli iki açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, 2024 yılında Yunanistan ile Türkiye arasındaki köprü projesinin tamamlanmış olacağını söyledi. Uraloğlu ayrıca İstanbul ve Ankara arasında da süper hızlı tren planlandığını müjdeledi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Ankara arasına süper hızlı tren geliyor. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu tv100 yayınında iki özel açıklama yaptı: Yunanistan ile Türkiye arasına köprü ve süper hızlı tren

Ankara'da yapılan AK Parti kongresinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan tv100 canlı yayınında çok özel açıklamalar geldi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki köprü inşaatı projesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Abdulkadir Uraloğlu, Yunanistan ile Türkiye sınırındaki köprünün inşaatının 2024'te başlayacağını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceği vurgusunu yaptı. Bakan Uraloğlu, bir müjde de vererek "Ankara-İstanbul arasında süper hızlı treni planlıyoruz" dedi.

ARAÇ GARANTİLERİ DOLDURULDU

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı’nın “Muhalefetten gelen eleştiriler var. Köprüler zarar mı ediyor?” sorusuna da yanıt veren Bakan Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nda günlük ortalama bin 461 olan uçak hareketini; Osmangazi Köprüsü’nde 40 bin olan garantinin 57 bin ortalama olduğunu ben belirtiyim. Biz şu anda verdiğimiz araç garantilerini doldurmuş durumdayız.

SÜPER HIZLI TREN NE ZAMAN GELECEK?

Biz şu anda ulaştırmada 2053’ü planlıyoruz. Hangimiz sağ olacağız ama sağ olmasak bile Türk insanı sağ olacak Ankara-İstanbul arasında süper hızlı treni de planlıyoruz. Yine Türkiye’nin geleceğine ışık tutma yaklaşımıyla…” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin