İşsiz gazeteciler burada buluşuyor!

İşsiz kalan basın mensupları bir araya geliyor.

Google Haberlere Abone ol
İşsiz gazeteciler burada buluşuyor!

İşsiz gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile görüşerek sendika bünyesinde İşsiz Gazeteciler Komisyonu'nu kurdular ve TGS'nin İstanbul Cağaloğlu'ndaki merkezinin bir odasını aldılar. 



'İşsiz Gazeteciler Haber Ajansı'nı kurarak ilk aşamada internet üzerinden habercilik yapacak olan gazeteciler, internet sitelerinin altyapısını oluşturmaya başladı.



Gazeteciler, toplantılarının ilkini yarın TGS Genel Merkezi'nde yapacaklar. 



Yarın Saat 15.00'de bir araya gelecek olan 'İşsiz Gazeteciler'den konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:



İşsiz gazeteciler, “gazetecilik” yapmak için bir araya geliyor!



Bizler, yıllardır gazetecilik yapan, haberlerimiz, sendikalı olmamız ya da tahmin edeceğiniz malum diğer nedenlerle işsiz kalan birkaç gazeteciyiz. Biliyoruz ki birçok arkadaşımız bizimle aynı kaderi paylaşıyor. Aylardır, belki de yıllardır iş bulamıyor, bulsa da istediği gibi haber yapamıyor.

Türkiye’de gazetecinin kaderinin meslek hayatının belli döneminde işsizliği tatmak olduğu gerçeğini her birimiz kabullenmiş olsak da, bu dönemdeki kadar büyük bir gazeteci kıyımı yaşanmamıştı.



Ne zaman birkaç işsiz gazeteci bir araya gelsek, muhabbetlerimizin başında dört başı mamur bir gazete çıkaracak kadar işsiz gazeteci olduğu konusu geliyor. Ancak artık bir değil birkaç gazete, araya iki haber televizyonu ve ajans da çıkarabilecek nitelikte bir işsizler ordusu olduk herhalde.



Biz de hazır işsizken ve bol bol düşünme fırsatımız varken, birkaç arkadaş, ‘neden bunu hayata geçirmeyelim o halde’ dedik. Lafı fazla dolandırmadan derdimizi özetleyelim; madem haber yapamıyoruz, zaten işimiz varken de birçoğumuz istediğimiz haberleri yapamıyorduk, bu şerden bir hayır çıkaralım. Para pul (en azından ilk aşamada) kazanamasak da, mesleğimizin tadını çıkaralım, bu sefer kendimiz için, içimize sine sine haber yapmanın yollarını arayalım ve hep birlikte bulalım.



Bunu nasıl yapabiliriz, alet edevat, mekânı nasıl sağlayabiliriz diye de düşündük tabii, hatta TGS’yle görüşerek Cağaloğlu’ndaki genel merkezinde bir odayı aldık. Ayrıca bir internet sitesi altyapısını oluşturma dahil çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılama konusunu da hallettik.



“İşsiz Gazeteciler Haber Ajansı” niye olmasın?



Yani elimizde ne var dersek, şimdiden bir büromuz, bilgisayarlarımız, ses kayıt cihazımız, fotoğraf makinemiz, not defterlerimiz, internetimiz, faks makinemiz, televizyonumuz ve bol bol çay kahvemiz var. Daha ne olsun! Bize sadece bir araya gelip, kolları sıvayıp işe başlamak kalıyor. Tabii ki iddialıyız, çünkü bu  “BİZİM İŞİMİZ”.



İlk aşamada, planlarımız bir internet sitesi ve/veya Tuğrul Eryılmaz’ın önerisiyle bir fanzin üzerinden habercilik yapmak, aslında daha da güzeli, neden olmasın ki, bir “işsiz gazeteciler ajansı” kurmak. İyi gazeteciler ve kaliteli haberlerle ajansımıza abone bulmak ve zamanla hem keyifle haber yapıp hem iyi kötü para kazanmak neden olmasın?



Hayallerimiz tabii ki büyük. Oluşumumuz ne tür bir haber mecrası olursa olsun, bunu bir bayrak yarışına çevirmek, iş bulanlar aramızdan ayrılırken, istemesek de yeni işsiz kalan arkadaşları bu bünyeye katarak, bu işi kalıcı hale getirmek de gönlümüzden geçiyor.



Öte yandan, her zaman konuştuğumuz medyanın yeni bir mecraya evrilip bağımsız medyanın fiili olarak işlerlik kazanmasının bir adımı da bu girişimimiz neden olmasın? Sizden de muhakkak öneriler gelecektir.



Bu konuda öncelikle bir araya gelelim, toplanalım, konuşalım ve bir an önce işimize gücümüze bakalım istiyoruz. 15 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’de ‘neler yapabiliriz’i konuşmak üzere ilk toplantımızı, ‘büromuzda’ yapalım dedik. Bu toplantılardan çok güzel fikirler çıkar biliyoruz.



HADİ O ZAMAN!



Toplantı yeri : TGS Genel Merkezi

Basın Sarayı Kat:2 Cağaloğlu

Tarih. 15 Ekim saat 15.00



İşsiz gazeteciler burada buluşuyor!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin