İşsiz gazeteci sayısı artıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'nın olağan genel kurulu Zonguldak'ta gerçekleştirildi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen kongrede Karaca, Anadolu basınının zor günler geçirdiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
İşsiz gazeteci sayısı artıyor

Tek liste ile yapılan Gazeteciler Cemiyetleri Basin vakfı kongrede yönetim kuruluna Yılmaz Karaca, Cafer Esendemir, Bayram Ekici, Derya Akbıyık, Semra Şener, Levent Altun, Mehmet Işık, Şahin Özer, İlker Ülker, Kemal soylu, Avni Gelendost, Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Ahmet Abdullahoğlu, Cemal İncesoyluer ve Bülent özyazıcı seçildi.

"Tesisleşmeye önem verecegiz"

Divan başkanlığını Erdoğan Kahya, Divan üyeliklerini Levent Altun ve İlker Ülker’in yaptığı genel kurulda konuşan Basın vakfı başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye'de Anadolu basınının durumunun çok kötü olduğunu belirterek, Türkiye'de işsiz gazeteci sayısının arttığını söyledi.

Bu yıl 33. yılını kutlayan Basın Vakfı'nın Türkiye’de bulunan 125 civarında meslek örgütünün oluşturduğu bir vakıf olduğunu dile getiren Karaca, "Vakfımızın en büyük amaçlarından biri tüm basın çalışanlarının sosyal olaylarını destek olmaktır. Tesisleşme konusunda çeşitli illerde çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Kongrede Basin vakfı mutevelliler kurulu üyeleri basının sorunları ile ilgili görüşlerin sundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin