İsrailli kadın asker Filistinli tutuklu ile cinsel ilişkiye girdi. Cezaevlerinde kadın askerlerin görevlendirilmesinde sınırlamaya gidildi

İsrail'deki yüksek güvenlikli bir cezaevinde görevli bir kadın askere, bir Filistinli erkek tutukluyla cinsel ilişkiye girme suçlaması yöneltildi. Bu olayın ardından Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bu tür cezaevlerinde kadın askerlerin görevlendirilmeyeceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İsrailli kadın asker Filistinli tutuklu ile cinsel ilişkiye girdi. Cezaevlerinde kadın askerlerin görevlendirilmesinde sınırlamaya gidildi

İsrail basını askerin, İsrailli sivillere yönelik ölümcül bir saldırı düzenleme suçlamasından cezaevinde bulunan Filistinliyle ilişkiye girdiğini kabul ettiğini aktardı.

Kadının zorunlu askerlik görevinde olduğu düşünülüyor.
İsrail’de kadınlar en az 24, erkekler en az 32 ay askerlik yapmak zorunda.

BBC'deki habere göre askerin ve tutuklunun isimleri açıklanmadı.

Mahkeme, bu olayın hangi cezaevinde gerçekleştiğinin de gizli tutulmasını kararlaştırdı.
İsrail basınına göre asker ifadesinde dört kadının daha aynı adamla cinsel ilişkiye girdiğini öne sürdü.

Güvenlik Bakanı Gvir “2025 ortasına geldiğimizde yüksek güvenlikli cezaevlerinde tek bir kadın asker kalmayacak” dedi.
Kadın askerlerin bu cezaevlerinde görevlendirilmemesine yönelik talepler toplumda daha önce de dile getirilmişti fakat onların yerlerine görevlendirilecek yeterli kişi bulunamaması nedeniyle bir adım atılamamıştı.

Geçen yıl da Filistinli hükümlülerin bir cezaevinde kadın askerlere tecavüz ettiği ve cezaevinin üst düzey yöneticilerinin kadın askerleri “pazarladığı” iddiaları üzerine bir soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin