İsrail'le normalleşmede yeni adım. 4 yıl aradan sonra atanan İsrail Büyükelçisi Beştepe'de! Erdoğan'a İsrail'den güven mektubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 yıl aradan sonra atanan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian'ı kabul etti. Büyükelçi görüşmenin ardından Erdoğan'a güven mektubunu sundu. Görüşme, normalleşme adımlarında yeni gelişme olarak değerlendiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'le normalleşmede yeni adım. 4 yıl aradan sonra atanan İsrail Büyükelçisi Beştepe'de! Erdoğan'a İsrail'den güven mektubu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Sri Lanka, Uruguay, İsrail ve Kırgızistan büyükelçilerini kabul etti. Yapılan görüşmelerin ardından büyükelçiler Erdoğan'a güven mektuplarını sundu.

İsrail Büyükelçisi ile görüşme normalleşme adımlarında yeni gelişme olarak değerlendirildi.

Erdoğan ile İsrail'in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian'ın görüşmesinde Lillian'ın, Türkçe "Nasılsınız?" diye sorması üzerine Erdoğan, "Sağ olun siz nasılsınız?" yanıtını verdi.

Görüşmenin ardından Büyükelçi Lillian, Erdoğan'a güven mektubunu sundu.

4 YIL SONRA KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATANDI
Türkiye ile İsrail arasında normalleşme adımları kapsamında 17 Ağustos 2022'de karşılıklı büyükelçi atama kararı alınmıştı. Böylece yaklaşık 4 yıl aradan sonra İsrail ile yaşanan kriz son bulmuştu. Bu kapsamda İsrail ilk adımı atmış, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nde maslahatgüzar olarak görev yapan Irit Lillian 20 Eylül 2022'de Büyükelçiliğe getirildi. Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Şakir Özkan Torunlar da 12 Kasım’da Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olarak atanmıştı.

Şakir Özkan Torunlar, 2008-2010 yılları arasında Bangladeş, 2010-2014 arası Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği, 2017-2021 tarihlerinde Hindistan Büyükelçiliği görevlerini yürütmüştü.

3 ÜLKE DAHA KÜLLİYE'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake'yi, Uruguay'ın Ankara Büyükelçisi Hugo Cayrus'u, Kırgızistan Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev'i de kabul etti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin