İsrail'in katliamları sürüyor. Cebaliye'nin ardından Bureyc Mülteci Kampı'nı da vurdu. İsrail Hamas çatışması 27. gün...

İsrail Hamas çatışması 27. gününde. İsrail ordusu savaş uçakları, topçular ve savaş gemileriyle Gazze Şeridi'nin kuzeyi başta olmak üzere çeşitli bölgeleri yoğun bombardıman ateşine maruz bıraktı. İsrail, Gazze’deki Cebaliye Mülteci Kampının bugün üçüncü kez vurdu. Cebaliye'nin ardından Bureyc Mülteci Kampı'na da hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarında çok sayıda kişi hayatını kaybettiği belirtildi.  İşte çatışmanın 27. gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in katliamları sürüyor. Cebaliye'nin ardından Bureyc Mülteci Kampı'nı da vurdu.  İsrail Hamas çatışması 27. gün...

23.58

Dünya Sağlık Örgütü'nden Gazze açıklaması:

Bin kişinin böbrek diyalizine ihtiyacı var.

En az 130 prematüre bebek kuvözlerde.

Her yıl ortalama 2.000 kanser hastası bulunmaktadır.

23.56

İsrail Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye iline bağlı Mercayun ilçesini hedef aldı.

Bombardıman sonucu 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı bildirildi.

22.59

İsrail ordusu "Gazze'nin kuşatılmasının tamamladığını" açıkladı.

19.16

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Savaşın doruk noktasındayız" dedi.

Netanyahu "Etkileyici başarılar elde ettik ve Gazze Şehri'nin dış mahallelerini geçtik. İlerliyoruz." ifadelerine yer verdi.

17:30

 İsrail ordusunu katliamları sürüyor. İsrail bugün Cebaliye Mülteci Kampının ardından Gazze'deki Bureyc Mülteci Kampı'na da hava saldırısı düzenledi. Saldırılarında çok sayıda kişi hayatını kaybettiği belirtildi. 

 

17:00

İsrail, Cibaliye mülteci kampını 48 saat içerisinde üçünü kez vurdu. İlk iki saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.  Enkaz altında kalanları arama - kurtarma çalışmaları devam ederken İsrail ordusu yeniden Cibaliye'ye saldırdı.  Saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğü belirtildi.

14:00

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail'in son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 265 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in  Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 9 bin 61'e yükseldi. Yaşamını yitirenlerin 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın.

12:10

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 65 Filistinliyi gözaltına aldı.

10:50

 İsrail ordusunun Gazze'de, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına ait (UNRWA) okulunun çevresine düzenlediği saldırıda en az 5 kişi öldü.

9:30

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda şu ana kadar 17 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı operasyonun ardından İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmalar 27 gününde.

İsrail, Cibaliye mülteci kampını 20 saat arayla dün bir kez daha vurdu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Cibaliya katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı 1000" ifadelerini kullandı.

 İsrail ordusu; savaş uçakları, topçular ve savaş gemileriyle Gazze Şeridi'nin kuzeyi başta olmak üzere çeşitli bölgelerini yoğun bombardıman ateşine maruz bıraktı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, kuzeydeki Beyt Hanun, Beyt Lahiye ve Keramet Mahallesi'ne ard arda şiddetli saldırılar düzenledi.

Kentin güneydoğu bölgesi havadan ve topçu atışlarıyla vurulurken, Şeyh Rıdvan, Nasr Mahallesi, Şatı Mülteci Kampı ve çevresine yönelik saldırılar sürdü.

İsrail topçu birlikleri, çalışmalarını durdurduğunu açıklayan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresini onlarca top mermisiyle hedef almaya devam etti.

Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi'nde hizmet veren Filistin Kızılayına bağlı Kudüs Hastanesi çevresine de bir dizi hava saldırısı düzenleyen İsrail ordusu, hastaneyi vurma tehditlerini sürdürdü.

Filistin Kızılayı, hastanenin boşaltılması yönündeki İsrail tehditlerine karşı daha önce, yüzlerce yaralı ve hastanın tedavilerinin sürdüğünü ve 14 bin kişinin güvenli bir yer olarak sığındığı önemli sağlık merkezinin kesinlikle boşaltılmayacağını ve hizmete devam edeceğini duyurmuştu.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin