İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Gazze'de eğitim sona erdi: Birçok öğrencimizin şehit olması sebebiyle eğitim öğretim dönemi sona ermiştir

İsrail-Hamas çatışmaları 23. gününde devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda şimdiye dek 9 binin üzerinde filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda dün gece ise 130'dan fazla kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Gazze'de eğitim sona erdi: Birçok öğrencimizin şehit olması sebebiyle eğitim öğretim dönemi sona ermiştir

16.42

Birleşmiş Milletler, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 59 çalışanının öldüğünü duyurdu.

16.00 

Gazze'de eğitim öğretim yılının sona erdiği açıklandı. Gazze'de bulunan Eğitim Bakanlığı acı haberi şu ifadelerle duyurdu: "Birçok öğrencimizin şehit olması sebebiyle 2023/2024 yılı eğitim öğretim dönemi sona ermiştir.”

15.20

Papa Franciscus: "Gazze'de insani yardımın sağlanmasına alan açılmalı, rehineler derhal serbest bırakılmalı. Silahları bırakma ihtimalinden kimse vazgeçmesin. Ateşi kesin!"

15.06

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in Gazze'deki Kudüs Hastanesini bombalama tehdidiyle ilgili olarak derin endişe duyduklarını açıkladı.

14.47

İsrail’in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardıman ve saldırılarında 34 gazetecinin öldürüldüğü bildirildi.

14.43

Sınırı geçen İsrail ordusuna ait tanklar, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi yakınındaki tarım arazilerine konuşlandırıldı.

13.47

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 302 artarak 8 bin 5'e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 62'si kadın.

13.01

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yolcu otobüsünü hedef aldığı saldırıda, ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

12.15

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gece boyunca düzenlediği şiddetli saldırılarda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

11.45

Filistin Kızılayı: İsrail güçleri Gazze’deki Kudüs Hastanesi'ni bombalayacakları tehdidinde bulunarak acilen boşaltmamızı istedi. Sabahtan bu yana hastanenin çevresi vuruluyor.

11.00

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde biri kadın 35 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti, konuyla ilgili yazılı açıklama yayımladı. İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün çeşitli noktalarında biri kadın 35 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınanların sayısının 1590'a çıktığı ifade edildi.

10.30

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında duraksama beklediğini ancak saldırıların daha arttığını söyledi. Guterres, bu durumun tersine çevrilmesi gerektiğini vurgulayarak, ateşkes çağrısını yineledi. 

BM Genel Sekreteri Guterres, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Orta Doğu'da en azından insani yardımlar için duraklamaya ihtiyaç duyulduğuna dair artan fikir birliği beni cesaretlendirmişti. Ne yazık ki, bunun yerine insani çabaları baltalayan, eşi benzeri görülmemiş bir bombardıman artışı beni şaşırttı. Bu durum tersine çevrilmelidir. Rehinelerin koşulsuz olarak serbest bırakılması ve gözlerimizin önünde insani bir felaketin yaşandığı Gazze'deki insanların ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yardım ulaştırılması ile birlikte acil insani ateşkes çağrımı yineliyorum” dedi. 

10.27

İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 450’den fazla yere hava saldırısı düzenlediğini ve kara birliklerinin bölgede “faaliyetlerini genişletmeye” devam ettiğini açıkladı.

09.04

Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, Gazze'de iletişim ve internetin kademeli olarak geri döndüğünü duyurdu.

Jawwal'ın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İsrail'in şiddetli saldırıları nedeniyle 27 Ekim'den bu yana kesik olan iletişim ve internetin kademeli olarak geri döndüğü belirtildi.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki iç ağ konusunda, sahadaki durumun ciddiyetine rağmen, teknik ekipler ağdaki hasarı mümkün olduğu kadar onarmak için ellerinden gelen her şeyi mevcut yetenekler dahilinde yapıyorlar." ifadesine yer verildi.

08.30

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Gazze'nin En-Nuseyrat, Cebaliye, El-Bureyc ve Eş-Şati mülteci kampları ile Bi'r Nace, Deyr Belah, Refah ve Han Yunus kentleri, Eş-Şucaiyye, Ez-Zeytun, Et-Tuffah ve Tel-el-Heva mahallelerine hava saldırısı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre son 24 saatte en az 130 kişi hayatını kaybetti.

08.15

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı kentlerine düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli öldü, 38'i yaralandı.

08.00

Hamas'a bağlı El-Aksa televizyonu, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne beyaz fosfor bombasıyla saldırılar düzenlediğini duyurdu. Gazze'den yayın yapan Aksa televizyonunun çeşitli sosyal paylaşım hesaplarından, İsrail'in saldırısına ilişkin bilgi verildi. İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyi üzerinde uçuş yaptığı ve beyaz fosforla yoğun bombardımanın sürdüğü aktarıldı.

07.45

İsrail ordusu, hava saldırılarının artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu. Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin