İsrail'e Gazze saldırısına siyasilerden tepki: İsrail'in insanlık ve hukuk dışı saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Yerimiz bellidir, Filistin'in yanıdır

İsrail ordusu tarafından Lübnan ve Filistin'e gerçekleştirilen saldırılar sonrası siyasetçilerden sert tepkiler yükseldi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, " İsrail'in bu insanlık ve hukuk dışı saldırısını şiddetle lanetliyorum" derken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırıyı kınadı, "Yerimiz bellidir, Filistin'in yanıdır" mesajı paylaştı. İşte siyasilerin İsrail saldırısına tepkileri:

Google Haberlere Abone ol
İsrail'e Gazze saldırısına siyasilerden tepki: İsrail'in insanlık ve hukuk dışı saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Yerimiz bellidir, Filistin'in yanıdır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop:  Her Ramazan ayında olduğu gibi yine İsrail savaş uçakları Gazze'yi bombalıyor. İsrail'in bu insanlık ve hukuk dışı saldırısını şiddetle lanetliyorum. İnsanlığın zulmü yeneceğine olan kesin inancımızla; kazanan adalet ve onurlu Filistin halkı olacaktır. Duamız ve desteğimiz Gazzeli kardeşlerimiz içindir.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İsrail’in Gazze’ye yönelik hukuk ve ahlak dışı saldırılarını lanetliyoruz. İsrail hükümeti günlerdir kasten sürdürdüğü şiddet siyasetine derhal son vermelidir. Filistin halkının yanındayız. Filistinli kardeşlerimize desteğimiz devam edecek. Bu zulüm elbet bitecek.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Netanyahu yönetimi, şiddeti artıran tehlikeli bir saldırganlık içerisindedir. Uluslararası toplum, tüm bölgeyi ateşe atan bu tehlikeli saldırganlığa karşı net bir tutum almalıdır.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Kuşatma, ambargo ve abluka altındaki Gazze yine bir Ramazan günü İsrail’in devlet terörünün hedefi oluyor, bir avuç mazlum Filistinli, siyonist katiller tarafından bombalanıyor. İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası camia bu insanlık suçuna sadece seyirci kalıyor. Yeter! Kınamanın ötesinde Terör devleti İsrail derhal durdurulmalıdır.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğluİsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınıyorum. Yerimiz bellidir, Filistin’in yanıdır.

BAKAN AKAR: "İsrail, dün gece Gazze Şeridi'ne orantısız güç kullanarak hedef gözetmeksizin saldırılar düzenlemiştir. İsrail'in bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsan haklarını ve evrensel değerleri hiçe sayan bu saldırgan tutum, bölgedeki gerilimi daha da artırmaktadır. Suni bahanelerle başlatılan bu saldırıların bölgesel barışa zarar vereceği açıktır. İsrail yönetimi, bölgedeki kaosu daha da artırmaktan başka bir işe yaramayacak bu saldırıları derhal durdurmalıdır.'

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin