İsrail'e çok sert tepki! Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu: İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele göreceğini unutmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, İsrail ile ilgili çok sert ifadeler kullandı. Erdoğan, "İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele göreceğini unutmamalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'e çok sert tepki! Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu: İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele göreceğini unutmamalı

Konuşmasından satır başları:

Milletimizin takdiriyle milletvekili olarak seçilen her kardeşimi bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak yazacağız. Ülkenin ve milletin istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese, ortaklarımızın da rızası şartıyla Cumhur İttifakı'nın kapısı açıktır.

"İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele göreceğini unutmamalı"

Milletin asil evlatlarını aşağılayarak iktidara geleceğini sananlar bir kez daha hüsrana uğramıştır. Millete saygısı olmayan kendisi de saygıyı hak etmez. Seçimden sonra olup bitenleri, verilen koltuk kavgalarını, yapılan kirli pazarlıkları hep birlikte görüyoruz.

GAZİ MECLİS'E HÜRMETSİZLİK EDİYORLAR

Anadolu insanının ferasetinden ve basiretinden nasibini almamış olanlar, suçu kendilerinde aramak yerine hala millete yüklemeye kalkıyor. Meclis çatısı altında niçin yer bulamadıklarını sorgulamak yerine milli iradenin temsilcisi olan gazi meclisimize hürmetsizlik ediyorlar. Tercihini ülkesinin ve kendinin geleceği için en doğrusundan yana yapma iradesini gösteren milletin asil evlatlarını aşağılayarak tahkir ve tahrik ederek iktidara geleceğini sananlar bir kez daha hüsrana uğramıştır. Kimse hiçbir partiye ve adaya tıpış tıpış oy vermek mecburiyetinde olmadığını göstermiştir. Millete saygısı olmayan, kendisi de saygıyı hak etmez.

KİRLİ PAZARLIKLARI GÖRÜYORUZ

Sadece günlerin ve gecelerin değil, ülkeye ve millete dair ne varsa her türlü derdin, tasanın, çilenin, gayretin dışında yaşayan adamlar biliyoruz. İşte seçimden sonra olup bitenleri, verilen koltuk kavgalarını, yapılan kirli pazarlıkları hep birlikte görüyoruz. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin diyoruz. Hep söylediğimiz gibi biz beşeri planda milletin gücünden daha büyük güç görmedik, tanımadık, bilmiyoruz.

BU GERÇEĞİ AKLIMIZDAN ÇIKARMADAN ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti'nin 3 Kasım 2002'den 14 ve 28 Mayıs 2023'e kadar girdiği her seçimde bu hakikati bizzat yaşadık. Aynı şekilde vesayetle ve terörle mücadelemizden 15 Temmuz şanlı direnişimize kadar maruz kaldığımız her saldırıda bu hakikati tecrübe ettik. Bunun için diyorum ki AK Parti'nin gücü milletimizle olan gönül bağımızın gücü kadardır. Bu bağı ne kadar güçlü tutarsak sandıkta o derece yenilmez oluruz. Bu bağı zayıflattığımızda ise kendi elimizle kendi hazin akıbetimizi hazırlamış oluruz. Genel merkezimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il ve ilçe teşkilatlarımızla, üyelerimizle bu gerçeği bir an bile aklımızdan çıkarmadan çalışmalarımızı yürüteceğiz. Aksi takdirde yolunu şaşırıp bizden uzağa düşenlere ve onların sığındığı tek parti faşizminin temsilcisi olan partiye benzeriz. Allah sadece bizi değil herkesi böyle bir kabusun içine düşmekten korusun. Kimseye yar olmamış bu gök kubbede bırakacağımız hoş sadalar ne kadar çok olursa gelecek nesillerden o derece samimi hayır dua alacağımıza inanıyorum. Sizlerden de çalışmalarınızı bu anlayışla yürütmenizi istiyorum. Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı'nın inşasına vereceğiniz katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum.

İSTANBUL VE ANKARA'YI DAHA GÜÇLÜ BİR BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIZ

İnşallah 2024 seçimlerine yeni MKYK ile hazırlanacağız. Mevcut belediyelerimizi daha güçlü olarak elde tutmak ve İstanbul ve Ankara'yı daha güçlü güçlü bir belediyecilik ile tanıştırmak için durmak duraksamak yok.

HAYAT PAHALILIĞINDAN BİZ DE MUZDARİBİZ 

İnsanımızın canın en çok sıkan konu hayat pahalılığı. Türkiye olarak biz de birden fazla faktörün üst üste gelmesiyle biz de bu durumdan muzdaribiz. Yeni yol ve yöntemlerle sıkıntıların üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Asla taviz vermeden enflasyonun üstesinden geleceğiz. Bu kurumların başarısı tüm kesimleriyle 85 milyonun tamamının fedakarlığıyla mümkündür. Otomobilden konuta birçok aladan yaşanan dengesizliğin önüne ancak bu şekilde geçebiliriz. Aldığımız önlemlerin etkisini görmeye başladık. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları giderebilmek için 5 bin lira ikramiye yapmayı kararlaştırdık. Kasım ayı ortasında ödeme yapılacak. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarında yeni düzenlemeleri yılbaşında yapacağız. Emeklilerimizle ilgili kararın hayırlı olmasını diliyorum.

SAVAŞ DEĞİL KATLİAM

Son günlerde Filistin ve İsrail tepelerinde yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz. Savaşın da bir ahlakı olduğunu inanıyoruz. Filistin ve Gazze'deki çatışmalarda bu ihlal edilmektedir. Sivillerin öldürülmesine karşı çıkıyoruz. Gazze'deki sivillerin katledilmesini kabul etmiyoruz. Bir şehrin suyunu, elektriğini keserek tüm ibadethanelerini yıkarak, binaları yıkarak her türlü utanç verici yöntemle yürütülmesi savaş değil katliamdır. Sivil yerleşimleri bombalamak, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele göreceğini unutmamalı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin